ATP
"Περίπατος" για τον Στέφανο στην πρεμιέρα (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 19:47

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε δια περιπάτου τον Damir Dzumhur στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του Miami Masters.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Damir Dzumhur με 6-1, 6-4 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Open.

Ο Στέφανος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό, πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο ματς, έχοντας απολογισμό 18 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη. Ο Dzumhur έφτασε τους 21 winners, με 17 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ δεν κινδύνεψε στιγμή ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πήρε το break από το 2ο κιόλας game και στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-30 για να πάρει 4 πόντους στη σειρά και να φτάσει στο 3-0.

Με νέο break έκανε το 5-0 και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο σετ, το οποίο έκλεισε με ένα ακόμα κράτημα σερβίς στο 7ο game.

Και στο 2ο σετ ο Στέφανος πήρε από νωρίς τα ηνία, καθώς προηγήθηκε χάρη σε ένα γρήγορο break με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του. Ο Dzumhur κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break σε αυτό το σετ, δεν απείλησε όμως σε κανένα game το σερβίς του Στέφανου, που σε 69 λεπτά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, σερβίροντας για το 6-4 στο 10ο game.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε ήδη τις 15 νίκες στη φετινή σεζόν (15-4) και προκρίθηκε για 2η φορά στον 3ο γύρο του Miami Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori.

O 31χρονος Ιάπωνας, που προσπαθεί να βρει ξανά τη φόρμα του, κέρδισε τον Aljaz Bedene στην πολύ δύσκολη πρεμιέρα του με 7-6 (6), 5-7, 6-4.

Για 2η φορά θα αναμετρηθούν Τσιτσιπάς και Nishikori, με την πρώτη να ήταν 3 χρόνια πίσω, στο 500άρι της Ιαπωνίας στο Τόκιο, με τον Ιάπωνα να παίρνει τη νίκη στα 2 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots