ATP
Ο Ruusuvuori έβγαλε "νοκ-άουτ" τον Zverev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 1:13

Ο Alexander Zverev πήγε στο Μαϊάμι ως πρωταθλητής του Ακαπούλκο, κέρδισε το 1ο του σετ με 6-1 κι όμως ηττήθηκε αναπάντεχα από τον Emil Ruusuvuori, αποχαιρετώντας πολύ νωρίς το πρώτο Masters 1000 της χρονιάς!

Στην πρεμιέρα του στο Miami Open, ο Alexander Zverev υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Emil Ruusuvuori με 1-6, 6-3, 6-1 και είπε πρόωρα "αντίο" στο πρώτο 1000άρι της σεζόν.

Αν και ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, χάνοντας μόνο ένα game στο 1ο σετ, ο Zverev είχε συνολικά ένα κακό απόγευμα στο Μαϊάμι, ολοκληρώνοντας το ματς με 20 winners και 40 αβίαστα λάθη!

Ο 21χρονος Ruusuvuori, Νο.83 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε νωρίς break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-1. Ο Zverev ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 και πλησίασε στα 4 games την πρόκριση, όμως ο Φινλανδός έκανε νέο break αμέσως μετά και από εκεί και πέρα το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά.

Ο Zverev συνέχισε να είναι απειλητικός από την επιστροφή, αλλά στο σερβίς του ήταν πολύ ασταθής και δεν μπορούσε με τίποτα να βρει εύκολους πόντους και κατ' επέκταση εύκολα games. Έμεινε πίσω με 2-5 και παρότι μείωσε σε 3-5, ένα ακόμα break του πήγε στο καλάθι των αχρήστων, αφού ο Ruusuvuori με νέο break - το 3ο του στη σειρά - έκλεισε το 2ο σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Γερμανός δεν ήταν καν απειλητικός, με τον Ruusuvuori να δείχνει πιο φρέσκος και να κάνει break στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), σφραγίζοντας τη μεγάλη ανατροπή στο σερβίς του στο 7ο game, έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η Top 10 νίκη για τον Ruusuvuori, που είχε κερδίσει και τον Dominic Thiem το 2019 για το Davis Cup. Ο Φινλανδός κέρδισε τα 10 από τα 12 τελευταία games της σημερινής του αναμέτρησης με τον Zverev, Νο.3 του ταμπλό και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στον 3ο γύρο του Miami Open, o Ruusuvuori θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer, που με τη σειρά του πέτυχε και αυτός μεγάλη νίκη, ενάντια στο Νο.27 του ταμπλό και φορμαρισμένο τις τελευταίες εβδομάδες Nikoloz Basilashvili, με 6-3, 4-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots