ATP
1η νίκη σε Masters από το 2018 για τον Κοκκινάκη (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 18:46

O Θανάσης Κοκκινάκης προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Miami Open, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη σε Masters 1000 διοργάνωση μετά από 3 χρόνια!

Τρία χρόνια μετά τον θρίαμβό του επί του Roger Federer στο Μαϊάμι και τις τελευταίες του νίκες σε Masters 1000 διοργάνωση, ο Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε σήμερα τον Shintaro Mochizuki με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Miami Open.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Μαϊάμι, έκανε και σήμερα έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 20 winners και 17 αβίαστα λάθη.

Αφού επέστρεψε από το 0-40 στο 1ο game, έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ για να προηγηθεί με 3-1 και να φτάσει έως την κατάκτηση του σετ, στο 9ο game, όταν σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα 2 games, αλλά ο Κοκκινάκης "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του και στα δυο επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-1. Ο Mochizuki δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 5-3, αλλά τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση, ο Κοκκινάκης δεν στραβοπάτησε και έκλεισε το ματς.

Αξιέπαινη ήταν και η πορεία του Mochizuki, που επίσης μπήκε στο Masters της Φλόριντα μέσα από τα προκριματικά. Ο Ιάπωνας είναι μόλις 17 ετών και βρίσκεται στο Νο.654 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον 2ο γύρο του Miami Open, o Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Marton Fucsovics, Νο.29 στο ταμπλό. Ο Fucsovics στα τελευταία του τουρνουά έπαιξε στον τελικό του Ρότερνταμ, στα προημιτελικά της Ντόχα και στα προημιτελικά του Ντουμπάι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots