ATP
Μεγάλο ξέσπασμα από τον Pospisil και επίθεση στην ΑΤΡ (vid)

 
Vasek Pospisil
Vasek Pospisil
tn team Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 11:24

O Vasek Pospisil, συνιδρυτής της νέας ένωσης παικτών μαζί με τον Novak Djokovic, είχε ένα μεγάλο ξέσπασμα στην αναμέτρησή του με τον Mackenzie McDonald, τιμωρήθηκε με point penalty και στράφηκε κατά της ΑΤΡ, με προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της, Andrea Gaudenzi. Δείτε το βίντεο.

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοια ξεσπάσματα από τον Vasek Pospisil, που στην χθεσινή του αναμέτρηση με τον Mackenzie McDonald στο Μαϊάμι διέλυσε μια ρακέτα του πριν σερβίρει στο 9ο game του 1ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 3-5.

Το ξέσπασμά του συνεχίστηκε, με τον Καναδό να κάνει ουσιαστικά tanking στο 9ο game, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 15-40 με point penalty. Τότε, ο Καναδός στράφηκε στον διαιτητή Arnaud Gabas και επιτέθηκε στην ΑΤΡ και στον πρόεδρό της, Andrea Gaudenzi.

"Τι συμβαίνει σήμερα; Μιαμιση ώρα χθες, ο πρόεδρος της ΑΤΡ μου φώναζε στο μίτινγκ των παικτών, επειδή προσπαθώ να ενώσω τους παίκτες. Για μιαμιση ώρα. Ο αρχηγός της ΑΤΡ. Φέρτε τον εδώ, τον μαλ***."


Προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, αλλά και να λήξει το επεισόδιο, ο Gabas του είπε: "Αρκετά. Αν θες να του πεις κάτι, τότε κάν'το έξω απ' το γήπεδο, σε παρακαλώ."

Ο Pospisil αναρωτήθηκε μόνος του: "Γιατί το στηρίζω όλο αυτό", αναφερόμενος πιθανότατα στη συμμετοχή του στο ATP Tour, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε ξανά στον διαιτητή: "Αν θες να με αποβάλλεις, με χαρά θα μηνύσω αυτή τη οργάνωση."


Ο Pospisil ήταν πιο ήρεμος τα επόμενα λεπτά και κατάφερε να κερδίσει το 2ο σετ, όχι όμως και να ανατρέψει το παιχνίδι, με τον McDonald να παίρνει τη νίκη με 6-3, 4-6, 6-3. Στον 2ο γύρο ο Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον John Isner.

Όσο για τον 30χρονο Καναδό, που το 2020 αναδείχθηκε Comeback Player of the Year από την ATP, απολογήθηκε για όλο αυτό, σε μια δημοσίευσή του στα social media.

"Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά, για τη συμπεριφορά μου στο γήπεδο στο Μαϊάμι νωρίτερα σήμερα. Έδειξα ασέβεια προς το παιχνίδι που αγαπώ και λυπάμαι πραγματικά γι' αυτό. Ήμουν πολύ αναστατωμένος μετά το μίτινγκ ανάμεσα στους παίκτες και στους διοικητικούς της ΑΤΡ χθες το βράδυ και καταπίεσα όλα αυτά τα συναισθήματα, έως ότου βγω στο court σήμερα. Και πάλι συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου στο court και τη γλώσσα που χρησιμοποίησα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots