ATP
Ξεκίνημα με νίκη για τον Κοκκινάκη στο Μαϊάμι

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 - 17:52

O Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο Μαϊάμι και θα διεκδικήσει αύριο μια θέση για το κυρίως ταμπλό του πρώτου Masters 1000 τουρνουά της χρονιάς.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.243 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε στην πρεμιέρα του στα προκριματικά του Miami Open του Πορτογάλου Frederico Ferreira Silva, No.20 στο ταμπλό και Νο.174 στον κόσμο, με 6-1, 7-6 (3).

Ο Κοκκινάκης πραγματοποίησε ένα άψογο ξεκίνημα και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 4-0, αφού κέρδισε τους 16 από τους 20 πρώτους πόντους του αγώνα. Στο 7ο game έκανε και τρίτο break, για να ολοκληρώσει με 6-1 το 1ο σετ.

Ο Ferreira Silva άνοιξε το 2ο σετ με ένα break, αλλά ο Κοκκινάκης ισοφάρισε αμέσως σε 1-1. Στη συνέχεια ο Κοκκινάκης είχε το πάνω χέρι, αλλά ο Πορτογάλος αντιστάθηκε σθεναρά, σβήνοντας 3 break points στο 4ο game, ένα break point στο 6ο game και ακόμα 6 break points στο 8ο game (!), για να ισοφαρίσει σε 2-2, 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break και παρά τις 10 χαμένες ευκαιρίες που είχε συνολικά, ο Κοκκινάκης δεν πτοήθηκε, παίζοντας και πάλι καλύτερα για να επιβληθεί με 7-3 και να "κλειδώσει" τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει αύριο τον Ισπανό Mario Vilella Martinez, που απέκλεισε λίγο νωρίτερα το Νο.4 του ταμπλό, Cedrik-Marcel Stebe, με 7-6 (5), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots