ATP
To overrule που αδίκησε τον Στέφανο (vid)

 
To overrule που αδίκησε τον Στέφανο (vid)
tn team Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 14:35

Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του 2ου σετ του τελικού του Ακαπούλκο, ο Alexander Zverev έκανε διπλό λάθος, όμως ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και διέταξε την επανάληψη του πόντου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μην έχει δικαίωμα για challenge. Δείτε το στιγμιότυπο.

Ο Zverev σέρβιρε στο 12ο game για να παραμείνει στο 2ο σετ και να το στείλει στο tie-break. Είχε το πλεονέκτημα, αλλά έκανε διπλό λάθος, όπως αρχικά υπέδειξε και ο επόπτης. Ο διαιτητής ωστόσο, που ήταν πολύ κοντά στη γραμμή και είχε καθαρό οπτικό πεδίο, είχε διαφορετική άποψη και πήρε πάνω του τη φάση, κάνοντας overrule.


Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Zverev, δεν είχαν κανένα challenge στο συγκεκριμένο game, καθώς τα είχαν χρησιμοποιήσει όλα. Το τηλεοπτικό hawk-eye επιβεβαίωσε πως το σερβίς ήταν άουτ και ο πόντος κακός επαναλήφθηκε, με τον Zverev να έχει μάλιστα νέο 1ο σερβίς στο game point.

Κατά κάποιο τρόπο αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς ο Γερμανός έχασε τον επόμενο πόντο, τελικά όμως πήρε αυτό το game και λίγο αργότερα πήρε και τη νίκη, με 6-4, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots