ATP
Στον τελικό του Ακαπούλκο ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 7:59

Στον πρώτο του τελικό για το 2021 προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Lorenzo Musetti με 2-0 σετ και θα διεκδικήσει αύριο τον 6ο τίτλο της καριέρας του, απέναντι στον Alexander Zverev.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό ημιτελικό, για να επιβληθεί του Lorenzo Musetti με 6-1, 6-3 μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά αγώνα. Στους 23 winners σταμάτησε ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε μόνο 11 αβίαστα λάθη, κάνοντας ακόμα ένα αψεγάδιαστο ματς σ' αυτή την εβδομάδα.

"Λαβωμένος" ήταν ο 19χρονος Ιταλός, ο οποίος είχε μια αξέχαστη εβδομάδα στο Ακαπούλκο, καθώς για αρκετή ώρα στο 1ο σετ έδειχνε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το τέλος του και στο 2ο σετ φάνηκε να είναι πολύ καλύτερα.

Ο Τσιτσιπάς πάντως δεν το άφησε όλο αυτό να τον επηρεάσει και από τη μεριά του έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο 1ο σετ ήταν άψογος, κέρδισε 5 games στη σειρά και σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα το κατέκτησε.

Μετά τη μικρή διακοπή λόγω του ιατρικού τάιμ άουτ του Ιταλού, αλλά και την αισθητή αγωνιστική του άνοδο στο 2ο σετ, ο Στέφανος κατάφερε να παραμείνει συγκροτημένος και να μην επιτρέψει στον Musetti να επιστρέψει στο ματς. Ήταν σίγουρα ένα πιο ανταγωνιστικό σετ, αλλά ο Έλληνας τενίστας έκανε το break στο 7ο game και ξεκαθάρισε την κατάσταση, για να ολοκληρώσει την αποστολή του έπειτα από μάχη και νέο break στο 9ο game, στο οποίο ο Musetti έσωσε 3 match points πριν "λυγίσει" στο 4ο.

Αυτή ήταν η 1η συνάντηση μεταξύ των δυο παικτών, που απ' ότι φαίνεται θα αναμετρηθούν αρκετές φορές ακόμα στο μέλλον. Ο Musetti είχε την καλύτερη εβδομάδα της ζωής του, πετυχαίνοντας 6 νίκες μέσα σε 6 μέρες (σήμερα αγωνίστηκε για 7η διαδοχική ημέρα) και κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Diego Schwartzman, Grigor Dimitrov και Frances Tiafoe. Τη Δευτέρα ο 19χρονος θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top 100 και συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.94, 26 θέσεις ψηλότερα απ' αυτή την εβδομάδα (Νο.120).

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον πρώτο του φετινό τελικό, στην πρώτη του παρουσία στο Ακαπούλκο. Συνολικά θα παίξει για 13η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-7), πρώτο σε 500άρι τουρνουά, όπου έχει χάσει και τους 5 τελικούς που έχει δώσει στο παρελθόν.

Ο τελευταίος του αντίπαλος θα είναι ο Alexander Zverev, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Dominik Koepfer. Τσιτσιπάς και Zverev έχουν αναμετρηθεί 6 φορές στο παρελθόν και ο Στεφ κυριαρχεί σ' αυτό το rivalry, έχοντας κερδίσει τις 5 από αυτές τις αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots