ATP
Έκανε το καθήκον του ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 6:24

O Alexander Zverev επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ενάντια στον Dominik Koepfer και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Ακαπούλκο.

Ο Zverev δεν είχε και την ευκολότερη βραδιά, όποτε χρειάστηκε όμως ήταν σοβαρός και πήρε τη νίκη επί του Koepfer με 6-4, 7-6 (5), στον πρώτο ημιτελικό του Abierto Mexicano.

Μπορεί να μην χρειάστηκε να παίξει τρίτο σετ για να πάρει την πρόκριση, όμως ο Zverev έπρεπε να μείνει παραπάνω από 2 ώρες στο γήπεδο, απέναντι στον μαχητικό Koepfer.

Στο 1ο σετ παρότι προηγήθηκε με double break στο 4-1, ο Sascha είδε τον αντίπαλό του να μειώνει σε 4-3, 15-40 και χρειάστηκε να επιστρέψει από διπλό break point για να αποφύγει τα χειρότερα. Υπερασπίστηκε το σερβίς του σε εκείνο το κρίσιμο game για να κάνει το 5-3 και αργότερα σέρβιρε με επιτυχία και για το 6-4, κλείνοντας το σετ.

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του Koepfer να προηγηθεί με 4-1. Ο 26χρονος Γερμανός μάλιστα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του σετ, αφού έσβησε 4 break points στο 7ο game και έκανε το 5-2. Το break ωστόσο έγινε για το Νο.2 του ταμπλό στο 9ο game, όπου μείωσε σε 5-4. Ο Zverev οδήγησε στη συνέχεια το σετ αυτό στο tie-break, όπου μπορεί να έχασε προσωρινά ένα προβάδισμα με 5-2 (ισοφαρίστηκε σε 5-5), αλλά έμεινε ψύχραιμος και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 1ο του match point για το 7-5.

Στον 1ο του φετινό τελικό προκρίθηκε ο Zverev μετά και από αυτή τη νίκη, 23ο συνολικά στην καριέρα του (13-9 νίκες) και 2ο στο Ακαπούλκο, μετά από το 2019, όταν ήταν φιναλίστ (έχασε από τον Νικ Κύργιο).

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού (Κυριακή 05:00GR, COSMOTE SPORT 7HD) και αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Musetti.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots