ATP
Ιστορική πρόκριση για τον Harris (vids)

 
Lloyd Harris
Lloyd Harris © Dubai Duty Free Tennis Championships 2021
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 18:35

O Lloyd Harris έδωσε συνέχεια στην φανταστική του εβδομάδα στο Ντουμπάι και κέρδισε τον Denis Shapovalov έπειτα από μια μεγάλη μάχη, για να γίνει ο πρώτος qualifier που προκρίνεται στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά μάχης, ο Lloys Harris επικράτησε του Denis Shapovalov με 6-7 (5), 6-4, 7-6 (6) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Ο 24χρονος Νοτιαφρικανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.81 της παγκόσμιας κατάταξης, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που ξεκίνησε την πορεία του στο Ντουμπάι από τα προκριματικά και θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα τα κατάφερε κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον Shapovalov, No.3 στο ταμπλό, καθώς είχε βρεθεί πίσω με σετ και με break, στο 2-4 του 2ου σετ. Κατάφερε να κερδίσει τα 4 επόμενα games, που του έδωσαν το 2ο σετ με 6-4 και τον έβαλαν και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο 3ο σετ και οι δυο παίκτες προστάτευσαν τα σερβίς τους και κανείς δεν έφτασε σε break point. Το tie-break ήταν μονόδρομος και εκεί ο Harris έφτασε πρώτος στο match point, στο 6-5. Ο Shapovalov το έσβησε κάνοντας mini-break, όμως ο Harris είχε και δεύτερο match point, το οποίο αξιοποίησε για να πάρει το tie-break με 8-6.

Έχοντας κερδίσει τους 9 από τους 10 τελευταίους αγώνες του, σε Ντόχα και Ντουμπάι, ο Harris προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, πρώτο σε 500άρι τουρνουά. Είναι ο 2ος τελικός του συνολικά στο tour, μετά από το 250άρι της Αδελαΐδας το 2020, όπου είχε ηττηθεί από τον Andrey Rublev.

Αύριο θα έχει πάλι Ρώσο αντίπαλο, είτε ξανά τον Rublev, είτε τον Aslan Karatsev, που αγωνίζονται αυτή την ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots