ATP
Paire: "Καλύτερα που έχασα στον 1ο γύρο, αυτός είναι ο στόχος μου"

 
Benoit Paire
Benoit Paire © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 16:12

Μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο, ο Benoit Paire έδωσε ακόμα μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε πως χάρηκε που έχασε από τον 1ο γύρο και πως ο στόχος του είναι να χάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται στα τουρνουά που παίζει, για να μπορεί να κινείται ελεύθερα.

"Έχασα στον 1ο γύρο, οπότε πολύ καλύτερα. Θα μπορώ να κινηθώ και πάλι ελεύθερα και θα εκμεταλλευτώ τις επόμενες μέρες, πριν μπω και πάλι στο bubble στο Μαϊάμι. Ανυπομονώ να πάω στην παραλία και στην πισίνα. Το τένις δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι να βγω από το bubble. Αυτός είναι ο στόχος μου σε κάθε τουρνουά", είπε χαρακτηριστικά ο Paire στη γαλλική L'Equipe.

Θυμίζουμε και πως πριν από μερικές ημέρες, ο Paire ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν αγωνίστηκε στα τουρνουά της Γαλλίας, αλλά επέλεξε να πάει στην Αργεντινή και να παίξει στα χωμάτινα τουρνουά της Κόρδοβας και του Μπουένος Άιρες. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά, το έκανε για να απολαύσει τις περισσότερες ελευθερίες που προσέφερε η χώρα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τον καλό καιρό.  

Όσο για την προετοιμασία του πριν από τα τουρνουά, ο Paire συνέχισε στο ίδιο ύφος: "Δεν πιάνω καθόλου τη ρακέτα. Δεν έχει νόημα για κάποιον παίκτη στο tour αυτή την περίοδο. Είμαι ολομόναχος, δεν έχω κανέναν μαζί μου, ούτε προπονητή, ούτε γυμναστή. Δεν προπονούμαι και δεν είμαι έτοιμος για μεγάλους αγώνες. Αν το τένις συνεχίσει να είναι έτσι, τότε δεν ανήκει στη ζωή μου. Δεν θα αντέξω πολύ στο tour."

Ο 31χρονος Γάλλος τενίστας έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως το τένις δεν είναι η πρώτη του προτεραιότητα στη ζωή του. Ωστόσο τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα γι' αυτόν στην περίοδο της πανδημίας και οι προσωπικές ελευθερίες που πρέπει να στερηθεί κάποιος για να βρίσκεται σε ένα τουρνουά, δεν είναι κάτι που μπορεί να θυσιάσει εύκολα.

"Γι' αυτούς που τους αρέσει μόνο το τένις, που έχουν στο μυαλό τους μόνο την προπόνηση 24 ώρες το 24ωρο και που είναι χαρούμενοι, το bubble δεν τους αλλάζει και πολύ τη ζωή. Αλλά για όσους απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα, τη ζωή, την ελευθερία, το φαγητό και τη διασκέδαση, είναι πολύ δύσκολο. Ο Gael (Monfils) ήταν δυστυχισμένος στην Αυστραλία. Ακόμα και ένας παίκτης που κερδίζει πολλά ματς, ο Shapovalov, είπε πως θα παίξει σε όσα λιγότερα τουρνουά μπορεί. Αυτό το tour δεν είναι για εμάς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots