ATP
Τσιτσιπάς: "Θα χρειαστεί τύχη με τον Auger-Aliassime"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 12:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον εκπληκτικό αγώνα που έκανε με τον John Isner, για τον επόμενο αγώνα του με τον Felix Auger-Aliassime, αλλά και για τους ανθρώπους που τον εμπνέουν αυτόν τον καιρό.

Σχετικά με την αναμέτρηση του με τον Isner, o Στέφανος είπε: "Όλα ξεκινούν από τη συγκέντρωση στον εαυτό σου και στα πράγματα που ελέγχεις εσύ. Αυτό ήταν κάτι στο οποίο ήμουν επικεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τα υπόλοιπα ήρθαν. Έκανα απλά τα πράγματα, επέστρεφα όσες περισσότερες μπάλες μπορούσα στο γήπεδο και προφανώς αυτό βοήθησε πολύ."

Για τον επόμενο αγώνα του στο τουρνουά, ενάντια στον Auger-Aliassime, σχολίασε: "Πιστεύω πως θα χρειαστεί να είμαι λίγο τυχερός εναντίον του, δεν θα πω ψέματα. Θα είναι δύσκολη δοκιμασία. Πάντα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για το αρνητικό ρεκόρ των 7 χαμένων τελικών του Auger-Aliassime, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τίτλο στο tour: "Και εγώ έχω χάσει αρκετούς τελικούς, πιστεύω πως θα έρθουν οι τίτλοι. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλες ικανότητες, οπότε θα με εκπλήξει να μην έρθουν. Χρειάζεται και υπομονή. Κάποιες φορές αποτυγχάνεις πολλές φορές μέχρι τελικά να πετύχεις αυτό που θες. Ειδικά αν θες κάτι πολύ και το σκέφτεσαι πολύ πιστεύω πως θα έρθει κάποια στιγμή και είναι ένας παίκτης με δυνατή βούληση, μεγάλες δυνατότητες και καλή τεχνική. Σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να τον ανησυχεί."

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τους ανθρώπους που του δίνουν έμπνευση, ο Στέφανος απάντησε: "Ένας άνθρωπος με τον οποίο δεν έχω την ευκαιρία να μιλάω πολύ συχνά, αλλά νιώθω ότι με καταλαβαίνει και είναι πολύ σκεπτόμενος, είναι ο ψυχολόγος μου. Ο πατέρας μου επίσης θεωρώ πως έχει αρκετή σοφία, μιλάμε αρκετά και βρίσκω αυτά που λέει πολύ ακριβή και διδακτικά. Σίγουρα και η μητέρα μου. Παίρνω επίσης έμπνευση από τον παππού μου που δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, αλλά έμαθα όσα έκανε και θέλω να συνεχίσω την κληρονομιά του. Επίσης διαβάζω πολλά βιβλία που με βοηθούν να κατανοήσω καλύτερα τη ζωή. Αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο 'Σκέψου σαν μοναχός' και είναι επίσης κάτι που μου δίνει πολλή έμπνευση.

Ένας ακόμα άνθρωπος από τον οποίο εμπνέομαι πολύ είναι ο Casey Neistat, είναι YouTuber και με εμπνέει το πόσο προσγειωμένος και ρεαλιστής είναι. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε πραγματικά από το μηδέν, έπλενε πιάτα σε ένα εστιατόριο στο Κονέκτικατ και τώρα είναι πολύ επιτυχημένος, εμπνέει πολλούς ανθρώπους και έχει αφήσει μεγάλη κληρονομιά στον κινηματογραφικό χώρο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots