ATP
Νέος θρίαμβος και μεγάλη πρόκριση για τον Musetti (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 8:43

O Lorenzo Musetti το έκανε ξανά! Μια μέρα μετά την σπουδαία πρόκρισή του επί του Diego Schwartzman, o 19χρονος Ιταλός έδωσε μια ακόμα μεγάλη μάχη στα γήπεδα του Ακαπούλκο, καταφέρνοντας να κερδίσει μετά από 3 ώρες τον Frances Tiafoe και να μπει στα προημιτελικά του Abierto Mexicano.

Μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά μάχης, ο Lorenzo Musetti επικράτησε του Frances Tiafoe με 2-6, 6-3, 7-6 (1) και έπεσε στο έδαφος για να πανηγυρίσει μια ακόμα πολύ σπουδαία πρόκριση στα γήπεδα του Ακαπούλκο.

Μόλις 24 ώρες πριν, είχε πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο την πρώτη του Top 10 νίκη και την πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Diego Schwartzman, τον οποίο επίσης απέκλεισε στα τρια σετ.

"Ήταν πολύ, πολύ δύσκολος αγώνας. Στο τέλος, κάθε πόντος ήταν μια μεγάλη μάχη και όταν ο αγώνας τελείωσε έτρεξαν δάκρυα από τα μάτια μου", είπε ο Musetti, ο οποίος για πρώτη φορά προκρίθηκε σε προημιτελικό ATP 500 διοργάνωσης.

"Προφανώς και ήθελα να μοιραστώ τη νίκη μου και όλα τα υπέροχα συναισθήματα που έχω, με τον προπονητή μου. Τον έχω σαν δεύτερο πατέρα μου. Είναι πολύ σημαντικός για μένα και ήταν στ' αλήθεια πολύ υπερήφανος με την αποψινή μου νίκη", πρόσθεσε ο νεαρός Ιταλός, μιλώντας για τον προπονητή του, Simone Tartarini.

Ο Tartarini και ο Musetti έχουν πράγματι μια πολύ στενή σχέση, καθώς δουλεύουν μαζί εδώ και 10 περίπου χρόνια. Στην ουσία ο Tartarini ευθύνεται για όλη την ανάπτυξη του Musetti, αφού όταν ξεκίνησε να τον προπονεί ήταν μόλις 9 ετών.

Όσο για το αγωνιστικό μέρος του θριάμβου του Musetti, αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός Ιταλός είχε βρεθεί πίσω με 0-3 στο 3ο σετ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει τον Tiafoe στο 3-3. Αργότερα, στο 11ο game, έκανε ένα ακόμα break και προηγήθηκε με 6-5, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει το ματς στο σερβίς του και ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 6-6. Στο tie-break ωστόσο ο 19χρονος ήταν αλάνθαστος, δεν επηρεάστηκε καθόλου από την πίεση και επιβλήθηκε του Tiafoe με 7-1, για να ολοκληρώσει μια πολύ σπουδαία ανατροπή.

Στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του μέχρι τώρα, ο Musetti θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, που έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και κέρδισε τον Miomir Kecmanovic με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots