ATP
Πέρασε τον Isner και μπήκε 8άδα ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 7:06

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την 3η του διαδοχική νίκη επί του John Isner και πήρε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Ο Τσιτσιπάς ήταν και σήμερα καταπληκτικός στο Ακαπούλκο, για να πάρει μια εμφατική πρόκριση εις βάρος του Isner, του οποίου επιβλήθηκε με 6-3, 6-2.


Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις 57 λεπτά για να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Abierto Mexicano, καθώς πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο ματς, στο οποίο έχασε 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο τον αγώνα (36/41 κερδισμένοι πόντοι), δεν επέτρεψε στον Isner να κερδίσει πάνω από έναν πόντο σε κανένα service game του και "έσπασε" 3 φορές το πολύ δύσκολο σερβίς του Αμερικανού, τον οποίο κατάφερε να κρατήσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στα πρώτα του σερβίς ο Isner είχε μόλις 59% κερδισμένους πόντους (19/32) και στα δεύτερα 41% (7/17)!

Η κατά κράτος κυριαρχία του Στέφανου αποτυπώθηκε μάλιστα από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αφού προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και έφτασε γρήγορα στην κατάκτησή του με 6-3. Το 2ο σετ ξεκίνησε με 2 break για τον Στέφανο, που "ξέφυγε" με 4-0 και ουσιαστικά μηδένισε κάθε ελπίδα του Isner. Είχε μάλιστα και διπλό match point για να κλείσει το παιχνίδι με νέο break στο 7ο game, ο Αμερικανός όμως μείωσε σε 5-2 πριν ο Στεφ "σφραγίσει" στο δικό του σερβίς την πρόκριση, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς.

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά επί του Isner, που βελτίωσε το συνολικό του head-to-head επί του Αμερικανού στο 3-2. Επίσης ήταν η 12η νίκη του Έλληνα τενίστα στη φετινή σεζόν, σε 15 αναμετρήσεις (12-3).

Στα προημιτελικά του Ακαπούλκο, όπου αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε νωρίτερα τον Sebastian Korda με 6-3, 6-4. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με τον Isner πριν τον σημερινό τους αγώνα, ο Τσιτσιπάς έχει 2 νίκες και 2 ήττες απέναντι στον Καναδό, έχοντας κερδίσει τις 2 τελευταίες τους συναντήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots