ATP
Κέρδισε τον Bautista Agut o Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner
tn team Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 - 16:57

Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Jannik Sinner έκαμψε την αντίσταση του Roberto Bautista Agut και εξασφάλισε μια θέση για τους προημιτελικούς του Dubai Tennis Championships.

Μια νέα πολύ καλή εμφάνιση σημείωσε ο Jannik Sinner, ο οποίος επικράτησε του Roberto Bautista Agut με 6-4, 3-6, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα στο Ντουμπάι.

Ο 19χρονος Ιταλός τενίστας, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, έφτασε τις 10 νίκες στη φετινή χρονιά, σε 13 αναμετρήσεις (10-3).

Τελείωσε τον αγώνα με 16 άσους ο Sinner, ο οποίος έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να το κλείσει στο σερβίς του κάνοντας το 6-4. Νωρίτερα στο σετ, μόνο ο Sinner είχε έρθει αντιμέτωπος με break points, σβήνοντας ένα στο 2ο game (0-1, 30-40) και ακόμα ένα στο 6o (2-3, 30-40).

Ο Bautista Agut έκανε τελικά το πρώτο του break στην αναμέτρηση στο 8ο game του 2ου σετ, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει στη συνέχεια για την κατάκτησή του.

Ο νικητής κρίθηκε στο 3ο σετ, στο οποίο ο Sinner προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Bautista Agut ισοφάρισε στο 8ο game. Τελικά ο νεαρός Ιταλός έκανε ακόμα ένα break, στο κομβικό σημείο του 12ου game, στο οποίο δημιούργησε διπλό match point (5-6, 15-40) και τελείωσε το ματς με ένα μεγάλο forehand που πήρε ύψος αλλά προσγειώθηκε εντός ορίων.

Στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, o Sinner θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Sonego και Aslan Karatsev.

Τα δυο πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση, πήραν οι Denis Shapovalov και Jeremy Chardy, οι οποίοι θα αναμετρηθούν αύριο για μια θέση στα ημιτελικά. Ο Shapovalov έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz με 6-4, 6-3.

Εντυπωσιακός και ο Jeremy Chardy, που γενικά διανύει μια καταπληκτική περίοδο τις τελευταίες εβδομάδες και επέστρεψε από σετ πίσω για δεύτερο συνεχόμενο ματς, για να αποκλείσει τον Karen Khachanov με 6-7 (3), 6-4, 6-4. Θυμίζουμε πως με ανατροπή απέκλεισε και τον Alex De Minaur στον προηγούμενο γύρο ο 34χρονος Γάλλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots