ATP
Dzumhur: "Δεν αποβλήθηκα, αποχώρησα μόνος μου" (vid)

 
Damir Dzumhur
Damir Dzumhur © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 22:20

Ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό εκτυλίχθηκε στον αγώνα του Damir Dzumhur με τον Botic van de Zandschulp για τα προκριματικά του Abierto Mexicano. Μετά από δυο code violations και point penalty, o Βόσνιος εξαπέλυσε απειλές προς τον διαιτητή, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, αποχωρώντας τελικά από το court.

Ο Dzumhur δεν μπόρεσε να ελέγξει καθόλου τα νεύρα του και μετά από έναν κρίσιμο πόντο, στον οποίο θεώρησε πως αδικήθηκε, έκανε πολλά παράπονα στον διαιτητή και δέχτηκε warning.

Στο επόμενο game, δεν σταμάτησε να κάνει "φωναχτά" τα παράπονά του την ώρα που παιζόταν το ματς, μιλώντας πιθανώς άσχημα προς τον διαιτητή (δεν ακούγεται στο βίντεο), καθώς ο διαιτητής τον τιμώρησε με δεύτερο code violation και point penalty.

Εκείνο ήταν και το σημείο που ο Dzumhur δεν μπόρεσε να συγκρατήσει καν τον εαυτό του στο να μείνει στο court για να αγωνιστεί. Ο Βόσνιος παράτησε το παιχνίδι, εγκαταλείποντας ουσιαστικά και δίνοντας το χέρι στον αντίπαλό του, ενώ στράφηκε πολύ επιθετικά προς τον διαιτητή και κάτι του είπε στη μητρική του γλώσσα. H φήμη που κυκλοφορεί στα δημοσιεύματα, είναι πως τον απείλησε για τη ζωή του - κάτι που διέψευσε ο Dzumhur κατηγορηματικά.


Ο αγώνας κατοχυρώθηκε από την ATP ως default κατά του Βόσνιου, ακριβώς λόγω της αποχώρησής του από το παιχνίδι. Το αποσαφήνισε αυτό η ΑΤΡ και με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι μετά το point penalty ο Dzumhur τιμωρήθηκε με default επειδή δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα, χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρός λόγος (τραυματισμός, ασθένεια ή κάτι άλλο).

Ο Dzumhur ωστόσο, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους στη μητρική του γλώσσα, ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποβλήθηκε: "Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποβλήθηκα, αποχώρησα οικειοθελώς από το court. Δεν μπορώ να το ανεχτώ όταν κάποιος με αδικεί και μου συμπερίφερεται άσχημα. Ο διαιτητής με αδικούσε όλη την ώρα με τις κακές του αποφάσεις. Στο 5-5 40-40, ήταν ξεκάθαρο ότι η μπάλα ήταν άουτ, δεν αντέδρασε όμως και έχασα το game."

Ο 28χρονος τενίστας, αρνείται πως απείλησε να σκοτώσει τον διαιτητή, αλλά μετάνιωσε και για τη συμπεριφορά του: "Ειλικρινά δεν ξέρω από που προέκυψε αυτό και γράφτηκε στις ιστοσελίδες. Δεν απείλησα να σκοτώσω κανέναν. Είναι αλήθεια πως είπα στον supervisor ότι ήθελα να χτυπήσω τον διαιτητή, εξαιτίας αυτού που μου έκανε. Εκείνος μου είπε ότι θα έκανα τα πράγματα χειρότερα και κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου εκείνη τη στιγμή, μέσα στα νεύρα μου, και να αποχωρήσω από το γήπεδο. Δεν απείλησα να τον σκοτώσω, δεν ξέρω από που προέκυψε αυτό, ειδικά αφού υπάρχει και το βίντεο.

Στο changeover του είπα πως θα του κάνω μήνυση, γιατί επηρεάσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Τότε μου έδωσε το warning. Δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα να δίνει warning σε όποιον του λέει κάτι τέτοιο. Ήμουν πολύ νευριασμένος, πήρα τον πρώτο πόντο στο επόμενο game και έκανα ένα ακόμα σχόλιο, δεν μπορώ να θυμηθώ τι είπα. Αλλά τότε ο διαιτητής είπε "φτάνει" και του απάντησα πως εγώ θα αποφασίσω πότε θα σταματήσω να μιλάω. Τότε μου έδωσε το point penalty. Στο μυαλό μου, αυτό που γινόταν ήταν μια τεράστια αδικία. Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου και λυπάμαι γι' αυτό. Επέτρεψα σε κάποιον να με επηρεάσει τόσο πολύ, επειδή δεν κατάφερα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Αλλά με αδίκησαν και μου έκαναν μεγάλη ζημιά, σε αυτό επιμένω."

Σήμερα έγινε γνωστό και το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον Dzumhur, το οποίο ανέρχεται στα 6.500 δολάρια. Εννοείται επίσης πως θα χάσει και το χρηματικό έπαθλο των 5.280 δολαρίων, που είχε εξασφαλίσει με τη νίκη που πέτυχε στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots