ATP
Zverev: "Το σύστημα της ATP είναι χάλια, με περνάει ο Federer χωρίς να έχει παίξει ματς"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano de Tenis
tn team Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 19:57

O Alexander Zverev δεν είναι ευχαριστημένος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης της ΑΤΡ, εξηγώντας πως θα άξιζε να βρίσκεται στο Top 5, αλλά παραμένει κάτω από τον Roger Federer.

Από τον περσινό Μάρτιο, όταν και "πάγωσε" για 4 μήνες την παγκόσμια κατάταξη, η ΑΤΡ έχει εφαρμόσει διάφορους νέους κανονισμούς για το σύστημα βαθμολόγησης, προκειμένου να προστατεύσει όσο περισσότερο γίνεται τους παίκτες όλων των επιπέδων, στην εποχή της πανδημίας. Μια πρώτη κανονικότητα στην κατάταξη θα έρθει τον Αύγουστο του 2021, όταν και θα περάσουν 12 μήνες συνεχούς δραστηριότητας στο tour, ενώ η πλήρης κανονικότητα αναμένεται να έρθει τον Αύγουστο του 2022, αν δεν αλλάξει κάτι νέο έως τότε.

Διαβάστε περισσότερο για τις πιο πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα κατάταξης της ΑΤΡ

Τη δυσαρέσκειά του προς τις αλλαγές που εφάρμοση η ΑΤΡ, εξέφρασε ο Alexander Zverev, ο οποίος βρίσκεται στο Ακαπούλκο.

"Η κατάταξη δεν ήταν ποτέ σημαντική για μένα, αλλά ειδικά τώρα με αυτό το σύστημα βαθμολόγησης με ενδιαφέρει ακόμα λιγότερο. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι στο Νο.4 ή στο Νο.5 του κόσμου (σ.σ. είναι στο Νο.7 τώρα), αλλά αυτό που έχουμε τώρα είναι κάπως άκυρο", είπε ο Zverev, σε συνέντευξή του για το Fox Sports Mexico.

"Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Roger Federer, αλλά δεν έχει παίξει ούτε ένα τουρνουά όλη τη χρονιά και είναι ακόμα πάνω από εμένα στην κατάταξη! Εγώ έχω παίξει σε έναν τελικό Grand Slam, σε έναν τελικό Masters και κέρδισα 2 τουρνουά. Είναι χάλια το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης, γι' αυτό και δεν πρέπει να του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία", πρόσθεσε ο 23χρονος Γερμανός.

O Zverev θα ξεκινήσει απόψε τις υποχρεώσεις του για το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο τον 17χρονο Ισπανό, Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots