ATP
Η "προσβλητική" ερώτηση προς τον Thiem και η καλή απάντηση του Αυστριακού

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 16:26

Μια ερώτηση που χαρακτηρίστηκε προσβλητική από πολύ κόσμο στα social media και που δύσκολα θα γινόταν σε κάποιον από τους "Big 3", κλήθηκε να απαντήσει χθες στο Ντουμπάι ο Dominic Thiem, ο οποίος πάντως έδωσε πολύ ψύχραιμη απάντηση.

Κατά τη διάρκεια της "media day" χθες στο Ντουμπάι, μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Thiem, ήταν σχετικά με τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο US Open το 2020, που συσχετίστηκε τόσο με τις απουσίες των Roger Federer και Rafael Nadal, όσο και με την αποβολή του μεγάλου φαβορί, Novak Djokovic, στον 4ο γύρο.

"Πιστεύεις πως θα είχες κερδίσει το US Open το 2020 αν ο Nadal και ο Federer βρισκόντουσαν εκεί και αν ο Djokovic δεν έκανε εκείνο το λάθος;" ρωτήθηκε ο Thiem, σε μια ερώτηση που πολλοί βρήκαν προσβλητική, ενώ κάποιος έγραψε πως η ερώτηση αυτή δεν θα γινόταν ποτέ στον Federer για το Roland Garros του 2009, που θυμίζουμε πως και τότε ο Nadal είχε ηττηθεί στον 4ο γύρο και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Thiem δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση, αν δηλαδή πιστεύει ότι θα κέρδιζε ή θα έχανε, αν έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Djokovic, κάτι άλλωστε που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, αλλά έδωσε μια πολύ ψύχραιμη απάντηση, τονίζοντας πως τα Grand Slams είναι πάντα το ίδιο σημαντικά και δεν νιώθει λιγότερη ικανοποίηση απλά επειδή δεν χρειάστηκε να κερδίσει κάποιον από τους "Big 3".  

"Ένας τίτλος σε Grand Slam αξίζει πάντα το ίδιο. Το όνομά μου είναι χαραγμένο στο τρόπαιο και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ανεξάρτητα με το ποιος βρισκόταν εκεί", είπε συγκεκριμένα.

Αυτή την εβδομάδα ο Thiem θα αγωνιστεί στο Dubai Tennis Championships, όντας στο Νο.1 του ταμπλό. Στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά και φορμαρισμένο Lloyd Harris, που έχει κερδίσει τις 5 από τις 6 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots