ATP
Και επίσημα στο Νο.2 του κόσμου ο Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 6:01

O Daniil Medvedev ξεπέρασε και επίσημα σήμερα τον Rafael Nadal, για να ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν λέγεται Federer, Nadal, Djokovic ή Murray και κατάφερε κάτι τέτοιο, μετά από 16 σχεδόν χρόνια!

Ιστορία έγραψε ο Daniil Medvedev σήμερα, καθώς πέρασε και επίσημα στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης με 9.940 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Rafael Nadal, που έπεσε στους 9.670 βαθμούς. Πάντα πρώτος βεβαίως είναι ο Novak Djokovic, που ακόμα δεν απειλείται, έχοντας 12.008 βαθμούς. Να σημειωθεί πως σήμερα ήταν η μέρα από την οποία αφαιρέθηκε από τους παίκτες το 50% των κερδισμένων βαθμών από το Indian Wells του 2019, σύμφωνα και με τους νέους κανονισμούς της ATP. Το υπόλοιπο 50%, αναμένεται να αφαιρεθεί στις 14 Μαρτίου 2022.

Ο Medvedev έγινε ο πρώτος παίκτης από τον Ιούλιο του 2005 που ανεβαίνει σε μια από τις πρώτες 2 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να ανήκει στο γκρουπ που ονομάστηκε "Big 4", για χάρη των Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray. Την τελευταία φορά που κάποιος εκτός από αυτούς τους 4 είχε βρεθεί τόσο ψηλά, ήταν ο Lleyton Hewitt.

Δεν άλλαξε κάτι άλλο στο Top 10, με τον Dominic Thiem να παραμένει στο Νο.4, χάνοντας όμως τους 500 από τους 1.000 βαθμούς που είχε κερδίσει στο Indian Wells το 2019, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τους Medvedev και Nadal, αφού είναι πλέον περισσότερους από 1.000 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.5 του κόσμου για 2η διαδοχική εβδομάδα, κρατώντας πίσω του στο Νο.6 τον Roger Federer, στο Νο.7 τον Alexander Zverev, στο Νο.8 τον Andrey Rublev, στο Νο.9 τον Diego Schwartzman και στο Νο.10 τον Matteo Berrettini.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Roberto Bautista Agut, που ανέβηκε στο Νο.11, ενώ δυο θέσεις κέρδισε και ο πρωταθλητής του Chile Open στο Σαντιάγο, Cristian Garin, που επέστρεψε στο Top 20. Τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 πέτυχε ο Pierre-Hugues Herbert, που έκανε ένα τρομερό τουρνουά στη Μασσαλία, κερδίζοντας και τον Τσιτσιπά, για να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κερδίσει σήμερα 20 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.73.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots