ATP
"Λύγισε" ο Κοκκινάκης στο Ακαπούλκο

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 10:32

Ο Θανάσης Κοκκινάκης ηττήθηκε μετά από ένα κλειστό παιχνίδι τριών σετ από τον Tallon Griekspoor και θα μείνει εκτός κυρίως ταμπλό στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός ηττήθηκε από τον 24χρονο Ολλανδό με 6-4, 6-7 (5), 6-3, στον 2ο προκριματικό γύρο του μεξικανικού τουρνουά.

Ήταν μια μεγάλη μάχη που κράτησε 2 ώρες και 40 λεπτά, με τον Κοκκινάκη να έχει ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνει τελικά να πάρει την πρόκριση για τον τελευταίο γύρο των προκριματικών.

Στο 1ο σετ, ο Θανάσης απώλεσε ένα προβάδισμα με 2-0 και υπέστη 2 break στη συνέχεια, χάνοντας τα 5 από τα 6 επόμενα games. Και στο 2ο σετ έχασε προβάδισμα με break από το 2-0 ο Ελληνοαυστραλός, που έχασε κι ένα set point για το 7-5 στο 12ο game, ανέτρεψε όμως το 1-4 στο tie-break και το κέρδισε με 7-5, για να παραμείνει ζωντανός στο ματς.

Ο Griekspoor ωστόσο ανταποκρίθηκε με ένα δυνατό ξεκίνημα στο αποφασιστικό 3ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Έσβησε 4 break points, επιστρέφοντας και από το 0-40, στο επόμενο game για να κάνει το 3-0 και στο 7ο game έσωσε ακόμα ένα break point, για να κάνει το 5-2. Δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι παραπάνω ο Κοκκινάκης με όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες και ο Ολλανδός "σφράγισε" την πρόκριση, κρατώντας το σερβίς του για το 6-3 στο 9ο game.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, ο Griekspoor θα αντιμετωπίσει τον Denis Kudla, που κέρδισε τον Alejandro Gonzalez με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots