ATP
Καλό ξεκίνημα για τον Κοκκινάκη στο Ακαπούλκο

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 10:45

Με μια καλή εμφάνιση συνδύασε την πρεμιέρα του στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίoς απώλεσε μόλις 4 games από τον Henri Laaksonen και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά αγώνα, ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός επιβλήθηκε του Ελβετού, που είναι στο Νο.8 του ταμπλό και στο Νο.134 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, με 6-1, 6-3.

Ο Κοκκινάκης δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς στο 1ο σετ και "έσπασε" 3 συνεχόμενες φορές το σερβίς του αντιπάλου του, για να κερδίσει 6 συνεχόμενα games από το 0-1 και να φτάσει αστραπιαία στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ ο Ελληνοαυστραλός χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο σερβίς του στο 1ο game και αργότερα να σβήσει ένα ακόμα break point, για να κάνει το 2-1. Έκανε όμως και πάλι πρώτος break μετά από αυτό για να φτάσει στο 3-1.

Ο Laaksonen συνέχισε να απειλεί, αλλά ο Κοκκινάκης συνέχισε να βρίσκει καλά σερβίς τις πιο δύσκολες στιγμές, για να ανατρέψει ακόμα ένα game από το 0-40 και να φτάσει στο 4-1. Αφού έσωσε 7/7 break points και πήρε αυτό το πολύ καλό προβάδισμα, ο 24χρονος δεν απειλήθηκε ξανά και στο 9ο game ολοκλήρωσε το παιχνίδι, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-3.

Με την πολύ καλή νίκη του, ο Κοκκινάκης προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Abierto Mexicano, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε, 2 ώρες μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, τον Ολλανδό Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots