ATP
Νικητής στην Ντόχα ο Basilashvili (vid)

 
Νικητής στην Ντόχα ο Basilashvili (vid)
tn team Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 18:55

O Nikoloz Basilashvili επιβλήθηκε του Roberto Bautista Agut με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Qatar Open της Ντόχα.

Ο Basilashvili έκανε και στον τελικό ένα σπουδαίο παιχνίδι, για να κερδίσει τον Bautista Agut με 7-6 (5), 6-2 και να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Qatar Open.

Αυτός ήταν ο 4ος διαδοχικός κερδισμένος τελικός για τον Basilashvili, που κέρδισε και τον 4ο τίτλο της καριέρας του (4-2 σε τελικούς), μετά από τα τρια 500άρια που κατέκτησε στο Αμβούργο (2018, 2019) και στο Πεκίνο (2018).

Η εκπληκτική εβδομάδα του Basilashvili, σε ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν 7 παίκτες από το Top 20, είχε 5 διαδοχικές νίκες και μόλις δυο χαμένα σετ, το ένα από τον Roger Federer στα προημιτελικά, απέναντι στον οποίο χρειάστηκε μάλιστα να σβήσει και match point, πριν τον κερδίσει με 3-6, 6-1, 7-5. Κέρδισε ακόμα τους John Millman (2-6, 6-4, 6-2),  Malek Jaziri (6-2, 6-2) και Taylor Fritz (7-6, 6-1).

Και για τον Bautista Agut ήταν μια σπουδαία εβδομάδα, αφού ήταν αυτός που έβγαλε εκτός το Νο.1 και το Νο.3 του ταμπλό, Dominic Thiem και Andrey Rublev, σε δυο back-to-back πολύ μεγάλες νίκες για τον Ισπανό.

Έφτασε επίσης τις 9 σερί νίκες στην Ντόχα, όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο την τελευταία φορά που συμμετείχε στο τουρνουά, το 2019. Αυτός όμως είναι και ο τελευταίος τίτλος που έχει κερδίσει, αφού σήμερα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στους τίτλους και το ρεκόρ του σε τελικούς διαμορφώθηκε στο 9-9. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο τουρνουά που συμμετείχε, το Open Sud de France του Μονπελιέ.

Στον τελικό της Ντόχα, κανείς από τους δυο παίκτες δεν είχε break point στο εναρκτήριο σετ, με τον Basilashvili να κάνει ένα πολύ καλό tie-break και να το κατακτά με 7-5. Στο 2ο σετ ο 29χρονος Γεωργιανός ανέβασε περισσότερο την απόδοσή του, παίζοντας και με λιγότερη πίεση, σε αντίθεση με τον Bautista Agut που έδειχνε να μην έχει περισσότερη ενέργεια για να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του. Με break στο 6ο και στο 8ο game, o Basilashvili έκανε ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots