ATP
Στον τελικό της Μασσαλίας ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 17:38

Λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο court o Daniil Medvedev, ο οποίος είδε τον αντίπαλό του, Matthew Ebden, να εγκαταλείπει στα μέσα του 2ου σετ, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Open 13.

Μόλις 58 λεπτά έμεινε στο Central o Daniil Medvedev, ο οποίος ήταν μπροστά με 6-4, 3-0, 40-15, όταν ο αντίπαλός του, Matthew Ebden, εγκατέλειψε με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Ebden είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στη Μασσαλία, ξεκινώντας από τα προκριματικά του Open 13 και φτάνοντας έως την τελική 4άδα, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τον Karen Khachanov στα προημιτελικά.

Και σήμερα ο 33χρονος Αυστραλός, ο οποίος ανεβαίνει συνέχεια στο φιλέ και παίζει με το παραδοσιακό σερβίς-βολέ, ήταν σε αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο στο 1ο σετ. Στο 6ο game είχε τη μεγάλη του ευκαιρία να πάρει και το προβάδισμα, αλλά ο Medvedev επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Το σετ παρέμεινε κλειστό και στη συνέχεια, με τον Ebden να είναι μπροστά μέχρι το 4-3. Τελικά ο Νο.1 παίκτης του ταμπλό έκανε το πρώτο break του ημιτελικού στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να κλείσει το σετ με ένα love service game.

Ο Ebden πάλεψε και στο 1ο game του 2ου σετ, στο οποίο έσβησε 2 break points πριν τελικά ο Medvedev φτάσει στο break. Μετά απ' αυτό ο Αυστραλός με δυσκολία κινούταν στο court και κέρδισε μόλις έναν πόντο, στους 12 τελευταίους που παίχτηκαν, πριν σηκώσει "λευκή πετσέτα".

Για 17η φορά προκρίθηκε στην καριέρα του σε έναν τελικό ο Medvedev, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-7 σε τελικούς). Θα μάθει τον αντίπαλό του όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στους δυο Γάλλους, Ugo Humbert και Pierre-Hugues Herbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots