ATP
Federer: "Αν χάνω συνέχεια θα ξέρω πως θα πρέπει να σταματήσω"

 
Roger Federer
Roger Federer © Samer Al Rejjal
tennisnews team Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 17:16

Δεδομένης και της τεράστιας χρονικής απουσίας του από τα γήπεδα, η εβδομάδα του Roger Federer στην Ντόχα ήταν μια καλή εβδομάδα, ο Ελβετός ωστόσο περιμένει περισσότερα από τον εαυτό του στο μέλλον, για να συνεχίσει να αγωνίζεται tour.

"Αν αρχίσω να χάνω στον 2ο γύρο κάθε εβδομάδα, τότε προφανώς θα ξέρω ότι θα πρέπει να σταματήσω. Το σημαντικό είναι ότι δεν κυνηγάω τα χρήματα και απλά παίζω σε κάθε τουρνουά που θεωρώ εγώ κατάλληλο. Η προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά μου, η σύζυγός μου και η οικογένειά μου", είπε ο Federer από την Ντόχα.

Θυμίζουμε πως ο 39χρονος Ελβετός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 13,5 μήνες αυτή την εβδομάδα στην Ντόχα. Στον πρώτο του αγώνα για το Qatar Open, έπαιξε σε καλό επίπεδο και κέρδισε τον Dan Evans με 7-6 (8), 3-6, 7-5. Την επόμενη, ηττήθηκε από τον Nikoloz Basilashvili με 6-3, 1-6, 5-7.

Για ακόμα μια φορά, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είπε πως δεν περίμενε να φτάσει ως εδώ όταν ξεκινούσε την καριέρα του, ξεπερνώντας ακόμα και τα πιο τρελά του όνειρα.

"Όταν ήμουν 18 χρονών, πίστευα πως ίσως να μπορούσα να μπω στο Top 100 ή και στο Top 10. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα γινόμουν Νο.1 στον κόσμο κάποια μέρα. Η διαδρομή ήταν μεγάλη και δύσκολη, αλλά κέρδισα τόσα πολλά Grand Slams, καμιά φορά ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου για να δω ότι δεν ονειρεύομαι!"

Θυμίζουμε πως ο Federer απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά της ερχόμενης εβδομάδας στο Ντουμπάι, ενώ είναι γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Μαϊάμι στο τέλος του μήνα. Επομένως θα συνεχίζει τις προπονήσεις τις επόμενες εβδομάδες και ενδέχεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στα χωμάτινα τουρνουά τον επόμενο μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots