ATP
Medvedev: "O Djokovic μπορεί να φτάσει τις 400 εβδομάδες στο Νο.1"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 13:21

Ο Daniil Medvedev μίλησε για το ρεκόρ του Novak Djokovic, την εξωπραγματική κυριαρχία των "Big 3" στην εποχή μας και την επιστροφή του Roger Federer στους αγώνες.

"Είναι ένα απίθανο επίτευγμα. Στον κόσμο του τένις μιλάμε περισσότερο για το ρεκόρ των τίτλων Grand Slam, αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ χαρούμενος και με αυτό το ρεκόρ. Βλέποντας σε τι κατάσταση βρίσκεται και πως παίζει, είμαι σίγουρος πως είναι ικανός να φτάσει και τις 400 εβδομάδες στο Νο.1", δήλωσε ο Medvedev, στη χθεσινή του συνέντευξη στη Μασσαλία.

Ο 25χρονος Ρώσος, φιναλίστ στο Australian Open τον προηγούμενο μήνα, αναμένεται να γίνει το νέο Νο.2 του κόσμου τη Δευτέρα και ο βασικότερος πλέον διεκδικητής της κορυφής απέναντι στον Djokovic. Αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όχι μόνο επειδή θα συνεχίσουν να τους χωρίζουν περισσότεροι από 2.000 βαθμοί, αλλά και εξαιτίας της κυριαρχίας των Big 3, που δεν δείχνει τουλάχιστον ακόμα να "πέφτει" στα μεγαλύτερα τουρνουά.

"Είναι περισσότερο από προφανές, πως στo Australian Open δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, αλλά κάποιες στιγμές συμβαίνει και αυτό στον αθλητισμό. Κανείς δεν πρόκειται να σου το κάνει εύκολο, όμως πάντα συμβαίνει το ίδιο με τους Big 3, που είναι απολύτως τρελό. Τα ρεκόρ τους μπορεί να μείνουν στην ιστορία και για τα επόμενα 100 χρόνια!

Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις κάτι τέτοιο στον αθλητισμό και δε νομίζω πως οι υπόλοιποι δεν είμαστε καλοί παίκτες, δε νομίζω πως πρέπει να νιώθουμε ντροπή γι' αυτό που συμβαίνει."

Όσο για τον Roger Federer, που αυτή την εβδομάδα έδωσε τους πρώτους του αγώνες από τον Ιανουάριο του 2020, ο Medvedev είπε: "Είναι σχεδόν 40, δεν έπαιξε για έναν ολόκληρο χρόνο και είναι ακόμα σε θέση να κερδίζει αγώνες σ' αυτό το επίπεδο. Είναι εκπληκτικό."

Σήμερα, στις 16:20 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Matthew Ebden, για μια θέση στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots