ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν θα παίξουμε διπλό στο Ακαπούλκο - στο Παρίσι για εξετάσεις ο Πέτρος"

 
Πέτρος Τσιτσιπάς & Στέφανος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς & Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 23:26

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχει μεταφερθεί στο Παρίσι για εξετάσεις και δεν θα αγωνιστούν με τον Στέφανο στο Ακαπούλκο την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος στο tennisnews.gr. Ο Στέφανος μίλησε ακόμα για τη νέα πραγματικότητα της καραντίνας σε κάθε τουρνουά, καθώς και για την επιστροφή του Roger Federer.

"Δεν θα αγωνιστούμε στο Ακαπούλκο. Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι στο Παρίσι. Βρήκε έναν πολύ καλό ειδικό πάνω στον καρπό, με τον οποίο και θα δουλέψει. Νομίζω υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες να χρειαστεί εγχείρηση. Θα του βρούμε μια καλή κλινική όπως έχω ξαναπεί, να πάει να κάνει την εγχείρηση με τους καλύτερους ειδικούς πάνω σ' αυτό το θέμα. Στο διπλό δυστυχώς δεν μπορούσε να παίξει όπως περίμενα να παίξει. Είναι κρίμα αλλά δεν απογοητεύτηκα, γιατί αυτή τη στιγμή πιο σημαντική είναι η αποκατάστασή του από το να κερδίσουμε οποιονδήποτε αγώνα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, μετά τη σημερινή του νίκη επί του Lucas Pouille, για τον 2ο γύρο του Open 13.

Ρωτήσαμε ακόμα τον Στέφανο να μας πει γι' αυτή τη νέα πραγματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν όλοι οι παίκτες, λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως τις τελευταίες 14 ημέρες δεν τον έχει δει ο Ήλιος!

"Έχει να με δει ο Ήλιος 14 μέρες! Είμαι κλεισμένος μέσα, δεν βγαίνω έξω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, απλά έτσι είναι η κατάσταση, δεν μας επιτρέπουν να βγούμε έξω. Πλέον το έχουμε συνηθίσει, είναι κάτι που έχει γίνει κανονικό στο tour. Συνεχίζουμε και πραγματικά ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, γιατί έχει γίνει λίγο κουραστική για όλους μας. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε υπομονή, αυτό θα μας κρατήσει σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σύντομα όλα θα τελειώσουν."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε και για τις επιστροφές των Roger Federer και Jo-Wilfried Tsonga: "Μίλησα με τον Jo (Tsonga) πριν βγει στο γήπεδο, πιστεύω πως αυτό τον βοήθησε ψυχολογικά, του έδωσα και συμβουλές για το τι θα κάνει στο παιχνίδι του με τον Feliciano (Lopez)... απλά αστειεύομαι (γέλια)! Είναι καλό να τον βλέπουμε πίσω στα γήπεδα, δείχνει να το απολαμβάνει, επίσης φαίνεται να υπάρχει η σπίθα όταν αγωνίζεται, κάτι που είναι πολύ όμορφο για κάθε παίκτη που απουσιάζει καιρό από το tour. Το έχω νιώσει και γω στο παρελθόν, όταν έμεινα για κάποιο καιρό εκτός γηπέδων.

Και ο Roger (Federer) είναι φυσικά μια πηγή έμπνευσης. Με βοηθάει σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου να τον βλέπω και είναι ωραίο που έχει επιστρέψει. Μπορεί ποτέ να μη φτάσω το επίπεδό του, αλλά είναι κάποιος που μ' αρέσει πολύ να παρακολουθώ και να συγκρίνω το παιχνίδι μου με το δικό του. Έπαιξε καλά παρά την ήττα (με τον Basilashvili). Είναι σημαντικό σ' αυτή τη φάση να παίξει κι άλλους αγώνες, πιστεύω πως θα βρει τη φόρμα του. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε, δίνει χαρά στους φίλους του τένις, αλλά και στους παίκτες."

Για τον αγώνα του με τον Pouille, o Στέφανος είπε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι, έπαιξα με έναν παίκτη που ήταν εκτός για πολύ καιρό και σίγουρα έπαιξε ρόλο που δεν είχε αρκετά παιχνίδια στα πόδια του. Εγώ έκανα τη δουλειά που έπρεπε να κάνω, είμαι χαρούμενος από τον αγώνα μου, έπαιξα καλά. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο αντίπαλο, τον οποίο έχω αντιμετωπίσει άλλη μια φορά στο παρελθόν και ψάχνω για μια ρεβάνς, για κάτι καλύτερο αυτή τη φορά."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Pierre-Hugues Herbert, σχολίασε: "Του αρέσει να τελειώνει τους πόντους νωρίς και να επιτίθεται, έχει πολύ διαφορετικό στυλ από τους περισσότερους παίκτες. Αν βρει τις γωνίες που θέλει μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Θα προσπαθήσω να βάλω όσο πιο πολλές μπάλες μπορέσω μέσα και πιστεύω πως η άμυνα θα είναι σημαντικός παράγοντας αύριο. Είμαι επιθετικός παίκτης, αλλά πιστεύω πως θα πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένος και στην άμυνα. Θα πρέπει να δείξω υπομονή και να πιέσω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία."

Για το ρεκόρ του Djokovic στις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και το γεγονός πως "πρόλαβε" τους Big 3: "Μπράβο στον Djokovic για αυτό που κατάφερε, αν και έχω την αίσθηση ότι η περισσότερη προσοχή πήγε στην επιστροφή του Federer. Ασχολήθηκε λίγο ο κόσμος με τον Djokovic και το Νο.1, αλλά νομίζω ότι μετά όλοι στράφηκαν στον Federer και αυτό είχε λίγη πλάκα! Έπρεπε να συμβεί κάποια στιγμή, το ότι συνέβη στη δική μου εποχή είναι κάτι καλό για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Θα τους λέω ότι έπαιξα στην ίδια εποχή με αυτούς τους τενίστες και ότι κατάφερα να τους νικήσω τουλάχιστον μια φορά! Ελπίζω να δώσω περισσότερες μάχες μαζί τους, γιατί μου προσφέρουν πολλά καλά στο παιχνίδι μου. Και εύχομαι να πετύχω περισσότερες νίκες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots