ATP
Έβγαλε εκτός τον Thiem o Bautista Agut (vids)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 22:49

Την 7η Top 5 νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Roberto Bautista Agut, ο οποίος απέκλεισε από το τουρνουά του Κατάρ τον κορυφαίο του ταμπλό, Dominic Thiem.

Μετά από μια μάχη 2,5 ωρών, ο Roberto Bautista Agut επικράτησε του Dominic Thiem με 7-6 (3), 2-6, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών του Qatar Open στην Ντόχα.

Ο 32χρονος Ισπανός πέτυχε την 13η νίκη του ενάντια σε Top 10 παίκτη και την 7η απέναντι σε Top 5 παίκτη, για να μπει στον δεύτερο φετινό του ημιτελικό στο tour, αφού θυμίζουμε πως πριν 2 εβδομάδες ήταν φιναλίστ στο Open Sud de France στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Στο 1ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break νωρίς και ο Bautista Agut, αφού έχασε set point για το 6-4 στο 10ο game, το κέρδισε τελικά χάρη σε ένα άψογο tie-break, στο οποίο επικράτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Thiem ήταν καλύτερος, αφού μπορεί αρχικά να απώλεσε προβάδισμα με 2-0 και να ισοφαρίστηκε σε 2-2, όμως κέρδισε τα 4 επόμενα games και έφτασε στο 6-2, για να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ο Bautista Agut έκανε 2 break στα 3 πρώτα service games του Αυστριακού, που στο μοναδικό game που κράτησε το σερβίς του σ' αυτό το διάστημα, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 για να το κάνει! Ο Thiem είχε απαντήσει στο πρώτο break, έμεινε πίσω όμως με 2-3 μετά από το 2ο break του Ισπανού και δεν επανήλθε ποτέ στο σετ, με αποτέλεσμα ο Bautista Agut να "σφραγίσει" τη νίκη στο σερβίς του στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Bautista Agut κέρδισε για 4η φορά τον Thiem, σε 5 αναμετρήσεις (4-1). Κυριαρχεί σε αυτό το head-2-head o Ισπανός, αν και η τελευταία του νίκη επί του Thiem ήταν πριν από 6 χρόνια, το μακρινό 2015, στο Ντουμπάι.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που προέρχεται από την κατάκτηση του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ, δεν έχει παίξει όμως κανέναν αγώνα στην Ντόχα, αφού θυμίζουμε πως πέρασε με bye στον 2ο γύρο και μετά πήρε συνεχόμενες προκρίσεις με walkover εις βάρος των Richard Gasquet και Marton Fucsovics!

Στον άλλον ημιτελικό θυμίζουμε πως θα αναμετρηθούν οι Taylor Fritz και Nikoloz Basilashvili, που κέρδισαν τους Denis Shapovalov και Roger Federer αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots