ATP
Ξεκίνησε η υπεράσπιση στη Μασσαλία (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς & Lucas Pouille
Στέφανος Τσιτσιπάς & Lucas Pouille © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 21:11

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, που συνδύασε με άνετη νίκη επί του Lucas Pouille, ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του στη Μασσαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μια πολύ καλή πρεμιέρα είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μασσαλία, καθώς επιβλήθηκε του Lucas Pouille με 6-2, 6-3 σε 63 μόλις λεπτά και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του Open 13.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος δεν είναι μόνο ο υπερασπιστής του τίτλου στο 250άρι indoor τουρνουά της Μασσαλίας, αλλά είναι και ο πρωταθλητής των δυο τελευταίων χρόνων (2019, 2020), διεκδικεί δηλαδή αυτή την εβδομάδα τον 3ο διαδοχικό τίτλο του στο τουρνουά.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού "έχτισε" την κυριαρχία του στο ματς ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος κέρδισε τα 3 πρώτα games του αγώνα και προηγήθηκε με 3-0. Αργότερα έκανε και δεύτερο break για το 5-1, με τον Pouille να παίρνει πίσω το ένα break μειώνοντας σε 5-2, αλλά τελικά τον Στέφανο να κάνει και 3ο break στο σετ, για να το κλείσει έπειτα από μισή ώρα στα 8 games.

Στο 2ο σετ ο Γάλλος ξεκίνησε καλύτερα και ακολούθησε μέχρι το 2-2 τον Στέφανο, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να είναι αισθητά καλύτερος, κάτι που πιστοποίησε και με το break του στο 6ο game, για το 4-2. Είχε ένα match point για το 6-2 στο 8ο game o Στεφ, τελικά όμως ολοκλήρωσε το ματς στο σερβίς του στο 9ο game, μετά από 63 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη Γάλλο, τον Pierre-Hugues Herbert, που νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει τον Cameron Norrie με 6-3, 6-4, ενώ στον 1ο γύρο είχε αφήσει εκτός το Νο.6 του ταμπλό, Kei Nishikori, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots