ATP
Στα ημιτελικά χωρίς να παίξει ο Rublev!

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © ABN AMRO WTT
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 13:44

Στον πιο εύκολο ημιτελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Andrey Rublev, ο οποίος δεν έχει παίξει ούτε έναν πόντο αυτή την εβδομάδα στην Ντόχα κι όμως βρίσκεται στα ημιτελικά!

Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Μετά από τον Richard Gasquet, τη συμμετοχή του από το τουρνουά της Ντόχα απέσυρε και ο Marton Fucsovics, ο οποίος ήταν ο σημερινός αντίπαλος του Andrey Rublev, με αποτέλεσμα ο 23χρονος Ρώσος να προκριθεί στα ημιτελικά του Qatar Open χωρίς να χρειαστεί ακόμα να βγει στο court! 

Ο Rublev είναι στο Νο.3 του ταμπλό και γι' αυτό πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετώπιζε τον Gasquet. Ο Γάλλος αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στο πόδι του, από τον προηγούμενο αγώνα του με τον Blaz Rola, γι' αυτό και δεν κατέβηκε στον αγώνα του 2ου γύρου. Σήμερα απέσυρε τη συμμετοχή του και ο αντίπαλος του Rublev στα προημιτελικά, Marton Fucsovics, εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση του.

Θυμίζουμε πως ο Fucsovics ήταν ο αντίπαλος του Rublev στον τελικό του Ρότερνταμ την Κυριακή και αναγκάστηκε να παίξει 9 αγώνες μέσα στις τελευταίες 11 ημέρες! Ο χθεσινός του αγώνας μάλιστα με τον Lloyd Harris ήταν πολύ δύσκολος και τον κέρδισε με 4-6, 7-6 (5), 6-2 έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά, μετά τις 10 το βράδυ (τοπική).

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ATP Tour (από το 1990), ένας παίκτης παίρνει walkover για 2 συνεχόμενους γύρους και ο Rublev θα περιμένει την αναμέτρηση του Dominic Thiem με τον Roberto Bautista Agut, για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots