ATP
Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Thiem στην Ντόχα (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 17:27

O Dominic Thiem βρέθηκε με σετ πίσω, αλλά βρήκε το δρόμο προς τη νίκη απέναντι στον ημιφιναλίστ του Australian Open, Aslan Karatsev, στην πρεμιέρα του στο Qatar Open της Ντόχα.

Ο Thiem δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Karatsev, αλλά κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και στην πρόκριση, επικρατώντας του Ρώσου με 6-7 (5), 6-3, 6-2.

Στο 1ο σετ δεν υπήρξε κανένα break point και στο tie-break o Karatsev κέρδισε 5 πόντους στη σειρά, για να ανατρέψει το 2-5 σε 7-5 και να το κατακτήσει. Η απάντηση του Thiem ήταν ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0.

Ο Karatsev προσπάθησε να επιστρέψει στο σετ, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του στο 7ο game, όταν είχε διπλό break point στο 4-2, 40-15, με τον Thiem να μένει όρθιος και να κρατάει αυτό το δύσκολο service game του, για να φτάσει στο 5-2. Αργότερα κράτησε ευκολότερα το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο 6-3.

Ο Αυστριακός ήταν αισθητά καλύτερος και στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 6ο game (4-1), για να φτάσει σε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα με 5-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά παιχνιδιού.

O Thiem, ο οποίος είναι Νο.1 στο ταμπλό του Qatar Open, πέρασε στα προημιτελικά και θα παίξει εκεί με τον Roberto Bautista Agut, No.5 στο ταμπλό, που κέρδισε νωρίτερα τον Alexander Bublik με 6-4, 6-3.

Ακόμα νωρίτερα, ο Denis Shapovalov είχε κερδίσει τον Vasek Pospisil με 7-5, 6-4, ενώ στα προημιτελικά προκρίθηκε χωρίς αγώνα ο Andrey Rublev, καθώς ο Richard Gasquet απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά λίγο πριν τον αγώνα τους εξαιτίας τραυματισμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots