ATP
Εμπειρίες για τον Πέτρο στη Μασσαλία

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 - 20:52

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να σταθεί στο επίπεδο του Alejandro Davidovich Fokina, αλλά πήρε ένα καλό μάθημα με σημαντικές εμπειρίες, στο ντεμπούτο του σε ATP διοργάνωση.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό ATP διοργάνωσης στη Μασσαλία, ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Open 13 από τον Alejandro Davidovich Fokina, με 6-0, 6-2.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να ανταγωνιστεί το επίπεδο του πολύ ταλαντούχου Ισπανού και Νο.7 του ταμπλό ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έχασε τα πρώτα 8 games του παιχνιδιού κι έμεινε πίσω με 0-6, 0-2.

Στο 2ο σετ στάθηκε καλύτερα και έμεινε κοντά στον αντίπαλό του μειώνοντας σε 2-1 και σε 3-2 αργότερα, στα πρώτα κερδισμένα games του σε tour-level ματς, στη συνέχεια όμως ο 21χρονος Davidovich Fokina έκανε νέο break και ολοκλήρωσε στα 8 games το 2ο σετ.

Ο Davidovich Fokina, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.52 της παγκόσμιας κατάταξης, θα παίξει στον 2ο γύρο του Open 13 με τον Γάλλο qualifier, Arthur Rinderknech, που κέρδισε νωρίτερα τον Mikhail Kukushkin με 1-6, 6-3, 6-2.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Open 13, αφού θυμίζουμε πως το απόγευμα της Τετάρτης θα κάνει την πρεμιέρα του και στο διπλό, όπου θα παίξει με τον αδερφό του Στέφανο, απέναντι στους Lloyd Glasspool και Harri Heliovaara.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots