ATP
Djokovic: "Είμαι ακόμα αυτό το παιδί που ανυπομονεί για το επόμενο τουρνουά" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 - 13:25

Σε μια όμορφη συνέντευξη, ο Novak Djokovic είπε πως την ώρα που αποτελεί και ο ίδιος ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τένις, μέσα του παραμένει εκείνο το μικρό παιδί στη Σερβία, που ανυπομονεί για το επόμενο τουρνουά και το επόμενο ταξίδι που θα κάνει. Στάθηκε επίσης στους Roger Federer και Rafael Nadal, τους οποίους στην αρχή ήθελε να αποφύγει, πλέον όμως νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη που τους είχε στην εποχή του, καθώς τον έκαναν καλύτερο παίκτη.

"Στην αρχή δεν ήμουν και τόσο χαρούμενος, ούτε ευγνώμων, που έπεσα στην εποχή τους, γιατί στην αρχή της καριέρας μου με κέρδιζαν συνέχεια. Ήλπιζα απλά να ήμουν σε μια διαφορετική εποχή. Σήμερα όμως, στέκομαι εδώ και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος που μοιράζομαι την καριέρα μου μαζί τους, γιατί εκείνοι με έκαναν τον παίκτη που είμαι σήμερα", είπε ο Djokovic, σε μια συνέντευξη που έκανε για το NDTV τη Δευτέρα.

"Η πρώτη μεγάλη στιγμή που κατάλαβα πως μπορώ να κερδίσω μεγάλους τίτλους ή να γίνω Νο, ήταν το 2008, όταν κέρδισα το Australian Open. Αυτό μου άνοιξε πολλές πόρτες. Αλλά και τότε χρειάστηκε καιρό μέχρι να κερδίσω κι άλλα Slams, εξαιτίας των Roger και Rafa. Κέρδιζαν σχεδόν όλους τους σημαντικούς αγώνες. Και οι δυο με έκαναν δυνατότερο και καλύτερο, με έκαναν να βρω τις αδυναμίες μου και να τις ξεπεράσω. Στις αρχές του 2011 έκανα το μεγάλο άλμα. Κέρδισα για 2η φορά το Australian Open και αργότερα πέτυχα το παιδικό μου όνειρο, κέρδισα το Wimbledon. Τότε ένιωσα πως μπορώ να γίνω σαν κι αυτούς (Federer και Nadal)."

Για το ρεκόρ του Νο.1, για το οποίο γιόρτασε ολόκληρο το Βελιγράδι το βράδυ της Δευτέρας, ο Σέρβος είπε: "Είναι κάτι που από μικρός ονειρευόμουν. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω σ' αυτό το επίπεδο. Δεν νιώθω πως είναι μόνο δική μου επιτυχία, πρέπει να αναφέρω την αγάπη και τη δύναμη που αντλώ από την οικογένειά μου, την ομάδα μου, αλλά και ολόκληρη την πατρίδα μου, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας μου. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποίησω 100% αυτό που έκανα, είμαι ακόμα εκείνο το μικρό παιδί που ανυπομονεί απλά να παίξει στο επόμενο τουρνουά, να κάνει το επόμενο ταξίδι. Την ίδια στιγμή, έχω καταφέρει να είμαι ένα κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος που αγαπώ και αυτό είναι πολύ μεγάλο προνόμιο, κάτι που πάντα ονειρευόμουν και που με κάνει πολύ χαρούμενο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots