ATP
Όλο το Βελιγράδι γιόρτασε για τον Djokovic (vid+pic)

 
Όλο το Βελιγράδι γιόρτασε για τον Djokovic (vid+pic)
© Dragan Mujan
tn team Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 - 9:41

Ο Novak Djokovic επέστρεψε στο Βελιγράδι για να γιορτάσει την ιστορική μέρα που ξεπέρασε τον Roger Federer σε εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 και το Βελιγράδι τον υποδέχτηκε με λαοθάλασσα, πυροτεχνήματα και όμορφες φωταγωγήσεις σε αξιοθέατα της πόλης.

Ο Djokovic ξεκίνησε να μετράει από τη Δευτέρα την 311η εβδομάδα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Roger Federer, που από το καλοκαίρι του 2012 είχε στην κατοχή του.

Ο κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, είχε σχεδιάσει να γιορτάσει την ημέρα αυτή με λίγους καλούς φίλους και την οικογένειά του στο εστιατόριο του στο Βελιγράδι, όμως η είδηση της επιστροφής του στη Σερβία ξεσήκωσε τον κόσμο, που βγήκε στους δρόμους για να τον υποδεχτεί και να γιορτάσει μαζί του.

Εκατοντάδες θαυμαστές του, περίμεναν τον Novak έξω από το εστιατόριό του και μόλις έφτασε έκαναν χαμό, φωτίζοντας την περιοχή με πυροτεχνήματα.

"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα, για την οικογένειά μου και για τη Σερβία. Σας ευχαριστώ γι' αυτή την επιτυχία, που δεν είναι μόνο δική μου, αλλά ανήκει σε όλο το έθνος. Το κατάλαβα αυτό καλύτερα τα τελευταία 10 χρόνια. Το καταλάβαινα και πριν, όμως όταν έγινα για πρώτη φορά Νο.1 στον κόσμο και ήρθα στο Βελιγράδι μετά από το Wimbledon το 2011, η Σερβία μου επεφύλασσε μια υποδοχή για την οποία θα είμαι παντοτινά ευγνώμων. Γι' αυτό νιώθω τόσο ξεχωριστά που σας εκπροσωπώ", είπε ο Djokovic στον κόσμο μόλις έφτασε στο εστιατόριο.

Και η γιορτή στο Βελιγράδι δεν έμεινε στο εστιατόριο, αφού από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, πολλά γνωστά κτίρια και αξιοθέατα της πόλης, όπως είναι το Palace Albanija, το Κοινοβούλιο της Σερβίας, οι γέφυρες Ada και Branko και το συντριβάνι Slaviji, φωταγωγήθηκαν με φωτογραφίες του Djokovic και με τα χρώματα της σερβικής σημαίας, προς τιμή του σπουδαίου τενίστα.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Novak Djokovic ?? (@novakfan.chile)

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por nova.rs sport (@nova.rs_sport)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots