ATP
Γλίτωσε από πρόωρο αποκλεισμό ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Φωτογραφία: Tennis Australia
tn team Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 - 0:14

O Jannik Sinner χρειάστηκε να περάσει από μια μάχη τριών ωρών απέναντι στον Gregoire Barrere και να επιστρέψει από break στο 4-5 του 3ου σετ, για να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από περίπου έναν μήνα.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή μετατράπηκε η πρεμιέρα του Jannik Sinner στη Μασσαλία, με τον 19χρονο Ιταλό να "επιβιώνει" παίρνοντας τη νίκη με 7-6 (3), 6-7 (5), 7-5 επί του Gregoire Barrere, έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break και στο 2ο υπήρξαν χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, κανένα όμως break. Έτσι και τα δυο οδηγήθηκαν σε tie-break, με τον νεαρό Ιταλό να κερδίζει σχετικά εύκολα το 1ο, αλλά να χάνει ένα προβάδισμα με 3-1 στο 2ο και τον Barrere, που πήρε τους 6 από τους 8 τελευταίους πόντους του 2ου σετ, να βάζει φωτιά στο ματς.

Και στο αποφασιστικό 3ο σετ αντιστάθηκε σθεναρά ο 27χρονος Γάλλος, Νο.115 στην παγκόσμια κατάταξη, που ήταν πίσω με 2-4 και έκανε 2 συνεχόμενα break, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά με 5-4, έχοντας την τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του. Ο Sinner δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και ήταν η σειρά του να κάνει 2 break στη σειρά, για να αλλάξει για μια ακόμα φορά το ματς και να φέρει την πρόκριση στα δικά του χέρια.

Αφού γλίτωσε τον πρόωρο αποκλεισμό, ο Sinner πέτυχε και την πρώτη του νίκη μετά από έναν μήνα και κάτι, από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε πως είχε κατακτήσει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου το 250άρι της Μελβούρνης πριν από το Australian Open, στη συνέχεια όμως υπέστη back-to-back ήττες στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς από τον Denis Shapovalov και στο Open Sud de France πριν 2 εβδομάδες από τον Aljaz Bedene.

Στον 2ο γύρο του Open 13, o Sinner θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Γάλλο παίκτη, τον Hugo Gaston, που κέρδισε νωρίτερα τον Dennis Novak με 3-6, 6-4, 6-1. Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Gaston συστήθηκε στο ευρύ κοινό πριν μερικούς μήνες, με την πορεία του μέχρι τη 16άδα του Roland Garros, όπου απέκλεισε μεταξύ άλλων τον Stan Wawrinka και οδήγησε στα 5 σετ τον Dominic Thiem.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots