ATP
Κατέκτησε και το Ρότερνταμ ο Rublev! (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © ABN AMRO WTT
tn team Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 - 18:32

O Andrey Rublev έφτασε τους 4 συνεχόμενους τίτλους και τις 20 συνεχόμενες νίκες σε τουρνουά της σειράς ATP 500, για να αναδειχθεί πρωταθλητής και στο Ρότερνταμ!

Δεν είχε εύκολο έργο, αλλά ο Andrey Rublev "υπέταξε" και τον Marton Fucsovics, με 7-6 (4), 6-4, για να κατακτήσει τον "θρόνο" και στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

O Rublev παραμένει ένας από τους συνεπέστερους παίκτες γενικά στο tour τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ συγκεκριμένα στα 500άρια τουρνουά είναι ακόμα αήττητος από το καλοκαίρι του 2020, μετρώντας πλέον 20 διαδοχικές νίκες και έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητής σε Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη, Βιέννη και Ρότερνταμ.

Σήμερα έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα του (8-2 σε τελικούς) και έχει κερδίσει τους 4 από αυτούς σε 500άρια τουρνουά και άλλους 4 σε 250άρια. Επίσης έχει κερδίσει τους 6 από τους 8 τίτλους του στους 14 τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2020.

Στον σημερινό τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament o Rublev ήταν για ακόμα μια φορά άψογος, καθώς ολοκλήρωσε τον τρομερό του αγώνα με 28 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη, σε 1 ώρα και 50 λεπτά!

Ο Fucovics, που είχε επίσης μια φοβερή εβδομάδα και ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά την προσπάθειά του, έκανε επίσης μια εξαιρετική εμφάνιση, με απολογισμό 32 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Στα πρώτα 2 games και οι δυο παίκτες έχασαν ευκαιρίες για break, όμως κανείς δεν το έκανε και η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 12ο game για τον Rublev. O Fucsovics έσβησε ένα set point όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-6. Στο tie-break ο Ρώσος ήταν καλύτερος και είχε από νωρίς τον έλεγχο, για να δημιουργήσει τριπλό set point στο 6-3 και τελικά να επικρατήσει με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Rublev έκανε το break που έψαχνε σε όλο το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0. Έλεγξε απόλυτα το ματς από εκεί και πέρα και δεν επέτρεψε στον Fucsovics να επιστρέψει στο σετ, ενώ είχε και διπλή ευκαιρία για το double break στο 7ο game (2-4, 15-40). Δεν έφτασε εκεί, αλλά έμεινε μπροστά χάρη στο σερβίς του και στο 10ο game ολοκλήρωσε το παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots