ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ένα μεγάλο όνειρο οι Ολυμπιακοί με τον Πέτρο"

 
Στέφανος & Πέτρος Τσιτσιπάς
Στέφανος & Πέτρος Τσιτσιπάς © Henk Koster / ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 22:42

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στο tennisnews.gr τους στόχους του για τη φετινή σεζόν στα διπλά με τον αδερφό του Πέτρο και το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο όνειρο. Θα εξαρτηθεί και από μένα για φέτος, γιατί υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μπορώ να επιλέξω κάποιον από την Ελλάδα. Θα με χαροποιήσει πολύ να μπορέσω να παίξω διπλά με τον αδερφό μου. Ο στόχος είναι να σπάσουμε το φράγμα των 100 ATP πόντων στα διπλά μαζί, σαν ομάδα, για να είμαστε κάπου στα seedings στην κατάταξη Road to Nitto, να είμαστε κάπου στο 30-40", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr.

Με την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα, οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισαν τους πρώτους 90 βαθμούς και θα πλασαριστούν στο Νο.52 της φετινής κατάταξης (Road to Nitto).

Σχετικά με τον αγώνα του με τον Andrey Rublev, στον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 7-6 (2), ο Στέφανος μας είπε: "Έπαιξε καταπληκτικά. Το επίπεδο μας ήταν σχεδόν ίδιο, αλλά το παιχνίδι του ήταν πιο δυνατό από το δικό μου. Έβρισκε τις ίδιες γωνίες που έβρισκα, αλλά με περισσότερη ακρίβεια και δύναμη, κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Σωματικά δεν ήμουν στο 100%, αλλά αυτό είναι και δικό μου θέμα, γιατί έβαλα πολύ φόρτο στον εαυτό μου και ξόδεψα επίσης πολλή ενέργεια στους προηγούμενους αγώνες μου."

Φέτος η επιφάνεια του γηπέδου στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ ήταν αρκετά αργή για indoor διοργάνωση, με αποτέλεσμα όλα τα παιχνίδια να έχουν μεγάλα σε διάρκεια ράλι και ο παράγοντας της φυσικής κατάστασης να παίξει πρωτεύοντα ρόλο.   

"Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να τελειώσεις κάθε πόντο από την baseline. Σίγουρα είναι σημαντικό να είσαι big server, αλλά πρέπει να έχεις και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εγώ είμαι ένας τέτοιος παίκτης, δεν είμαι από τους καλύτερους servers στο tour και τους περισσότερους αγώνες που έχω κερδίσει τους έχω κερδίσει λόγω του παιχνιδιού μου από την baseline. Εμένα προσωπικά με βόλεψε που ήταν αργή η επιφάνεια φέτος, είχα μια καλή εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ. Αλλά ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και τα πόδια μου αυτή τη στιγμή είναι εξουθενωμένα."

Την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος θα αγωνιστεί στο Open 13 της Μασσαλίας, ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά, αφού ήταν εκεί πρωταθλητής τα δυο τελευταία χρόνια, το 2019 και το 2020.

"Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνομαι στη Μασσαλία. Είναι ένα τουρνουά που μου έχει φέρει πολλές ωραίες αναμνήσεις και αγαπάω τον κόσμο εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots