ATP
"Σφράγισε" την άνοδο στο Νο.2 ο Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 19:14

Είναι πλέον και μαθηματικά επιβεβαιωμένο, πως ο Daniil Medvedev θα γίνει ο πρώτος παίκτης που δεν είναι λέγεται Federer, Nadal, Djokovic ή Murray και θα βρεθεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 16 σχεδόν χρόνια.

Από τον Ιούλιο του 2005, είχε κάποιος άλλος εκτός των "Big 4", δηλαδή των Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray, να βρεθεί σε κάποια από τις δυο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου του 2005 ήταν στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης ο Lleyton Hewitt, πίσω από τον Roger Federer που βρισκόταν στο Νο.1. Την επόμενη εβδομάδα, στις 25 Ιουλίου 2005, πέρασε στο Νο.2 ο Rafael Nadal και έκτοτε, οι μόνοι άλλοι παίκτες εκτός από τους Federer και Nadal που μπήκαν στο Top 2, ήταν οι Djokovic και Murray.

Ο Daniil Medvedev εξασφάλισε σήμερα και μαθηματικά την άνοδό του στο Νο.2 του κόσμου, για την άλλη εβδομάδα, δηλαδή για τις 15 Μαρτίου. Θα ξεπεράσει τον Rafael Nadal, που θα χάσει τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Indian Wells, και θα βελτιώσει το career high του.

Στην ουσία ο Medvedev θα γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τη γενιά του Federer, που θα καταφέρει να αφήσει πίσω τους 3 από τους 4 των "Big 4" και συγκεκριμένα θα έχει πίσω του τους Nadal, Federer και Murray.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots