ATP
Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς, στον τελικό ο Rublev (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT - Pim Waslander
tn team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 17:53

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Andrey Rublev με 2-0 σετ και ολοκλήρωσε στην ημιτελική φάση του ABN AMRO World Tennis Tournament την καλή εβδομάδα του στο Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επηρεασμένος ενδεχομένως και από την αυξημένη κόπωση των προηγούμενων αγώνων του στην εβδομάδα, γνώρισε την ήττα από έναν φανταστικό Andrey Rublev με 6-3, 7-6 (2) και έμεινε εκτός τελικού στο 500άρι του Ρότερνταμ.

O Rublev έκανε έναν τρομερό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 34 winners και μόλις 14 αβίαστα λάθη. Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο Τσιτσιπάς, που είχε 16 winners και 13 αβίαστα λάθη.

Το 1ο σετ ήταν πολύ πιο κλειστό απ' ότι δείχνει το τελικό 6-3, καθώς ο Rublev μπορεί να έκανε νωρίς το break και να στηρίχτηκε σε αυτό, αλλά ο Στέφανος του ασκούσε συνεχώς πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος εκμεταλλεύτηκε ένα κακό game του Στέφανου, το οποίο ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος, για να κάνει το break και να πάρει το προβάδισμα με 2-1.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος πίεζε συνεχώς τον αντίπαλό του. Είχε ένα χαμένο break point για στο 4ο game (2-1, 30-40), ένα χαμένο break point στο 6ο game (3-2, 30-40) και 3 χαμένα break points στο 8ο game, στο οποίο πίεσε περισσότερο, όμως και στα τρια games o Rublev υπερασπίστηκε στο τέλος το σερβίς του και έφτασε στο 5-3. Μετά και τις 3 χαμένες ευκαιρίες, ο Στέφανος έκανε ακόμα ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και ο Rublev έφτασε σε νέο break με love, για να κλείσει το σετ αυτό στα 9 games.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος κατάφερε να υπερασπιστεί όλα τα service games του, σε αντίθεση όμως με το πρώτο, δεν μπόρεσε να βρει τις αντίστοιχες ευκαιρίες στα σερβίς του αντιπάλου του. Ως εκ τούτου, το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Ρώσος ήταν αλάνθαστος.

Πήρε από νωρίς το πάνω χέρι κερδίζοντας 4 πόντους στη σειρά για το 4-0 και τελικά το κέρδισε με 7-2, για να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη του σε 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού

Για 4η φορά κέρδισε τον Τσιτσιπά ο Rublev, στην 7η συνάντησή τους για επίσημο παιχνίδι. Ο 23χρονος Ρώσος πέτυχε την 1η του Top 10 νίκη για το 2021 και τη 10η συνολικά στην καριέρα του, ενώ έφτασε επίσης τις 19 διαδοχικές νίκες σε τουρνουά της σειράς ATP 500!

Θυμίζουμε πως είχε κατακτήσει τα 3 τελευταία 500άρια στα οποία έχει λάβει μέρος, σε Αγία Πετρούπολη, Αμβούργο και Βιέννη, διεκδικώντας στο Ρότερνταμ τον 4ο σερί τίτλο του στην κατηγορία.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ του Borna Coric και του Marton Fucsovics.

Επόμενος σταθμός για τον Τσιτσιπά η Μασσαλία, όπου την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Open 13, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 2 συνεχόμενες χρονιές (2019, 2020). Στην πρεμιέρα του, που θα είναι στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει είτε τον Lucas Pouille, είτε κάποιον από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots