ATP
Στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς - θα περάσει τον Federer

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 - 17:01

Με τη σημερινή του πρόκριση στα ημιτελικά του Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί μπροστά από το ίνδαλμά του, Roger Federer.

Ο Τσιτσιπάς πήρε μια πολύ δύσκολη και πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament πριν από λίγο, επικρατώντας με 4-6, 6-3, 7-5 του Karen Khachanov, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά αγώνα.

Με τη νίκη αυτή, προσθέτει 65 "καθαρούς" βαθμούς στη συγκομιδή του και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχει τουλάχιστον 6.660 βαθμούς, που σημαίνει πως θα περάσει μπροστά από τον Roger Federer, που έχει 6.630 βαθμούς.

Θα ισοφαρίσει το career high του, που είναι το Νο.5 στην κατάταξη της ATP, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί μπροστά από τον παίκτη που είχε ίνδαλμα όταν μεγάλωνε.

O Tσιτσιπάς είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.5 του κόσμου στις 5 Αυγούστου 2019 και έχει περάσει συνολικά 4 εβδομάδες σ' αυτή τη θέση, επομένως αυτή τη Δευτέρα θα φτάσει τις 5 εβδομάδες στο Top 5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots