ATP
Ο Στεφ "λύγισε" τον Khachanov και μπήκε 4άδα! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tennisnews team Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 - 16:52

Μια πολύ μεγάλη μάχη έδωσαν Στέφανος Τσιτσιπάς και Karen Khachanov στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ, με τον Έλληνα τενίστα να επιστρέφει από σετ πίσω και να παίρνει τελικά μια δύσκολη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης στην Ahoy Arena, o Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσε να πάρει την πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν εξαιρετικό Karen Khachanov, με 4-6, 6-3, 7-5, για να προκριθεί στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Οι δυο παίκτες έπαιξαν φανταστικό τένις σε έναν αγώνα που είχε πολύ υψηλό επίπεδο από την αρχή ως το τέλος και 76 winners συνολικά, με τον Στέφανο να πετυχαίνει αρκετούς περισσότερους, 46 έναντι 30 του Ρώσου.

Παρότι προηγήθηκε με break στο ξεκίνημα του ματς, ο Στέφανος πέρασε δύσκολα στο 1ο σετ, από έναν άψογο Khachanov. Ο Ρώσος κέρδισε 4 games στη σειρά και μετέτρεψε το 0-2 σε 4-2, ενώ ο Στέφανος χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να κρατήσει το σερβίς του στο 7ο game και να αποφύγει το διπλό break, μειώνοντας σε 4-3.

Στο 8ο game o Έλληνας πρωταθλητής είχε μισή ευκαιρία για να επιστρέψει στο σετ, όμως ο Khachanov επέστρεψε από το 4-3, 0-30 και κράτησε το σερβίς του για το 5-3. Στο 10ο game o Ρώσος ολοκλήρωσε το σετ, παρότι πιέστηκε ξανά από τον Στέφανο και χρειάστηκε 4 set points μέχρι να κλείσει το service game του.

53 λεπτά χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το 1ο σετ, με τους δυο παίκτες να έχουν από 12 winners, αλλά μεγάλη διαφορά στα λάθη, αφού ο Khachanov έκανε μόνο 9 αβίαστα λάθη και ο Στέφανος έφτασε στα 17. 

Τα πάντα άλλαξαν στο 2ο σετ ωστόσο, με τον 22χρονο Έλληνα τενίστα να περιορίζει τα λάθη του αλλάζοντας το ματς. Αφού κέρδισε τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους του σετ για να κάνει το 2-0, ο Στεφ έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς του για το 3-0. Στη συνέχεια έκανε και δεύτερο break και έφτασε στο 5-0, "αγκαλιάζοντας" την κατάκτηση του σετ.

Ο Khachanov πάντως δεν το έβαλε κάτω και άσκησε πίεση στον Στέφανο, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για να μειώσει σε 5-3, ο Στεφ όμως ήταν πολύ ψύχραιμος στο 9ο game και έκεισε εύκολα το game με το σερβίς του για να κάνει το 6-3.

Σε αυτό το σετ, οι δυο παίκτες είχαν από 9 αβίαστα λάθη, με τον Στέφανο να πετυχαίνει 10 περισσότερους winners από τον αντίπαλό του, 17 έναντι 7.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στο 3ο σετ, όπου ο Khachanov έκανε πρώτος break και βρέθηκε μπροστά με 3-1, ενώ προηγήθηκε με 40-15 στο επόμενο service game του, φτάνοντας μια ανάσα μακριά από το 4-1. Ο Στέφανος ωστόσο έμεινε στο game και το πάλεψε, κάτι για το οποίο δικαιώθηκε, αφού βρήκε ευκαιρίες στους επόμενους πόντους και τελικά έκανε και το break back, για να μειώσει σε 3-2 και να μείνει πολύ κοντά στον Ρώσο.

Η μάχη συνεχίστηκε και το επόμενο game που κάποιος από τους δυο βρέθηκε ξανά κοντά στο break ήταν το 11ο, όταν ο Στέφανος έφτασε στο 5-5, 15-40 και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του, για να πάρει για πρώτη φορά τον απόλυτο έλεγχο αυτού του αγώνα. Δεν έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς του ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που διαμόρφωσε το τελικό 7-5 στο 3ο σετ, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Με τη νίκη αυτή, ο Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Khachanov σε 3 αναμετρήσεις, ενώ βελτίωσε το φανταστικό του ρεκόρ για το 2021 στο 9-1 νίκες.

Επιπλέον, εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του και ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Roger Federer.

Στον αυριανό ημιτελικό, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή της επόμενης αναμέτρησης, μεταξύ των Andrey Rublev και Jeremy Chardy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots