ATP
Κοκκινάκης: "Είχα κρίσεις πανικού και μόνο αρνητικές σκέψεις"

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης Φωτογραφία: Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 - 13:02

Για τη μάχη με την κατάθλιψη μίλησε ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ σκοτεινά μέρη την περίοδο που έμεινε μακριά από τα γήπεδα.

"Η κατάθλιψη ήταν πολύ αληθινή. Πήγαινα για καφέ και με έπιαναν κρίσεις πανικού, ήθελα απλά να φύγω από εκεί", αποκάλυψε ο Κοκκινάκης, ο οποίος μίλησε στο podcast Ordineroli Speaking.

"Ήμουν πολύ νευρικός, με έπιαναν ταχυπαλμίες. Πραγματικά περίεργα πράγματα, πράγματα που ποτέ δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Δεν έκανα ποτέ θετικές σκέψεις και αν για ένα δευτερόλεπτο είχα κάποια θετική σκέψη αμέσως γύριζα τον διακόπτη και πάλι στην αρνητικότητα."

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά από τον τελευταίο του επίσημο αγώνα, ο Κοκκινάκης επέστρεψε ξανά στο tour τον προηγούμενο μήνα, παίζοντας στα τουρνουά της Αυστραλίας. Στο ΑΤΡ τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open ηττήθηκε στα τρια σετ από τον Alex Bolt, στο Australian Open όμως έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κερδίζοντας τον πρώτο του tour-level ματς από τον Αύγουστο του 2019 (κέρδισε τον Kwon Soonwoo με 6-4, 6-1, 6-1) και οδηγώντας στα 5 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο.

"Δεν θέλω να φανώ κατσούφης γιατί είμαι μια χαρά πλέον, αλλά ναι ήταν πολύ άσχημα για κάποιο καιρό. Ήταν περίεργη φάση, δεν μπορούσα με τίποτα να δω κάτι καλό στο τέλος του τούνελ. Νομίζω πως μόνο οι άνθρωποι που έχουν βιώσει αντίστοιχη εμπειρία μπορούν να το καταλάβουν. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποια καλά πράγματα μπροστά σου, δεν μπορείς να τα δεις γιατί είσαι κλειδωμένος στις σκέψεις σου. Είναι ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος και δεν θέλω κανείς να το περάσει αυτό, επειδή αν ο σωματικός πόνος είναι άσχημος, ο ψυχικός πόνος είναι πολύ χειρότερος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots