ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Με Khachanov o σημαντικότερος αγώνας"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Με Khachanov o σημαντικότερος αγώνας"
tn team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 22:13

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη δύσκολη σημερινή νίκη του επί του Hubert Hurkacz και πλέον εστιάζει στον επόμενο αγώνα του, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο της εβδομάδας.

"Μου δίνει αυτοπεποίθηση η πρώτη μου πρόκριση στα προημιτελικά εδώ. Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο του 2ου γύρου. Αυτή τη στιγμή νιώθω το παιχνίδι μου πολύ καλά και πιστεύω είναι ευκαιρία να δείξω κάτι ακόμα καλύτερα στους επόμενους αγώνες μου. Είναι σίγουρα μια ευκαιρία και θα πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα για να φτάσω σε κάτι με το οποίο θα είμαι πραγματικά ευχαριστημένος στο τέλος της εβδομάδας", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, μετά τη νίκη του επί του Hubert Hurkacz για τον 2ο γύρο του Ρότερνταμ.

Ρωτήσαμε στη συνέχεια τον Στέφανο για την ψυχοσύνθεση που έχει κάποιος όταν χάνει ένα match point, καθώς θυμίζουμε πως σήμερα έχασε 2 match points, πριν τελικά ολοκληρώσει τη νίκη: "Δεν συμβαίνει συχνά αυτό, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να μείνεις θετικός. Η θετικότητα λειτουργεί ως πλεονέκτημα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Είναι σημαντικό να μένεις στη στιγμή, να μην σκέφτεσαι το μέλλον ούτε το παρελθόν. Αυτό είναι κάτι που με βοηθάει όταν παρουσιάζονται τέτοιες καταστάσεις. Είναι κρίμα φυσικά που δεν έκλεισα πιο νωρίς το ματς, αλλά έκανε ένα πολύ καλό σερβίς και δεν μου έδωσε πολλές επιλογές."

Σχετικά με τον επόμενο αντίπαλο, Karen Khachanov, μας είπε: "Ο Khachanov είναι ένας σοβαρός αντίπαλος, έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα και επίσης τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι από τους κοντινότερους φίλους μου στο tour. Έχει μεγάλα όπλα, έχει ένα πολύ καλό forehand, σερβίρει πολύ καλά, μπορεί και κρατάει το ρεβέρ. Έχει ένα γεμάτο παιχνίδι και φυσικά αυτός ο αγώνας θα είναι ο πιο σημαντικός αυτής της εβδομάδας."

Σε άλλη απάντησή του στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Έλληνας πρωταθλητής σχολίασε την χθεσινή του νίκη στο διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο: "Ό,τι έχω νιώσει στα διπλά μέχρι τώρα, αυτό που ένιωσα χθες ήταν 3 φορές πιο όμορφο! Είναι ένας στόχος μου να παίξω όσο πιο πολλά διπλά γίνεται με τον Πέτρο και να νιώσουμε αυτή τη χαρά όσο πιο πολλές φορές γίνεται. Παίξαμε πολύ καλό τένις χθες, το ευχαριστηθήκαμε και οι δυο. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι και πως έχουμε μέλλον."

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, ο Στέφανος είχε σταθεί στον χαρακτήρα που έδειξε στο σημερινό παιχνίδι και που τον βοήθησε παρά τις χαμένες ευκαιρίες να φτάσει τελικά στον στόχο του: "Πάλεψα σκληρά, ήθελα πολύ αυτή τη νίκη. Τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και θεωρώ πως είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Έχει πολύ καλό σερβίς και ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, ενώ σήμερα ήταν πολύ συνεπής στις κρίσιμες στιγμές και δεν τα παράτησε ποτέ. Είχα χαμένες ευκαιρίες για να πάρω το break νωρίτερα, αλλά έδειξα μαχητικό μου πνεύμα και σκεφτόμουν καθαρά έως το τέλος. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι και είμαι χαρούμενος με τον χαρακτήρα που έδειξα."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο κεντρικό γήπεδο της Ahoy Arena στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, για την αναμέτρησή του με τον Khachanov. Αργότερα, περίπου στις 18:00, θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού, με τον Πέτρο Τσιτσιπά. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots