ATP
Πέρασε τη δοκιμασία του Hurkacz o Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT - Pim Waslander
tn team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 18:17

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα απέναντι στον Hubert Hurkacz, αλλά πήρε τη νίκη στα τρια σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Ρότερνταμ.

Ο Hubert Hurkacz έβαλε πολύ δύσκολα σήμερα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Έλληνας πρωταθλητής όμως κατάφερε να επικρατήσει με 6-4, 4-6, 7-5 και να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Με αυτή την πολύ δύσκολη επικράτηση, ο Στέφανος "έσπασε" και την "κατάρα" του Ρότερνταμ, όπου δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά, έχοντας 4 συνεχόμενες παρουσίες στο τουρνουά της Ολλανδίας.

Φέτος ήταν η 5η του φορά στο ABN AMRO World Tennis Tournament και η πρώτη που κατάφερε να πετύχει δυο νίκες στη σειρά, για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov για μια θέση στα ημιτελικά. Ο Ρώσος πήρε από χθες την πρόκριση, κερδίζοντας τον Cameron Norrie με 6-2, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα σήμερα στην Ahoy Arena, τον οποίο ολοκλήρωσε με 26 winners και 13 αβίαστα λάθη. Καταπληκτικός ήταν και ο Hurkacz, που ειδικά μετά το 1ο σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, για να τελειώσει το παιχνίδι με 42 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν αισθητά ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και πιστοποίησε την ανωτερότητά του με ένα break στο 10ο game, για να κάνει το 6-4. Στο 2ο σετ ωστόσο ο Hurkacz ήταν πιο επιθετικός, έκανε πολύ λίγα λάθη και πήρε και το break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3 και λίγο μετά να κλείσει και το σετ.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος ήταν πολύ συγκεντρωμένος και παρότι η πίεση ήταν πολύ αυξημένη, κατάφερε να τη διαχειριστεί. Στο 10ο game είχε ένα match point, το οποίο ο Hurkacz κατάφερε να σώσει και να ισοφαρίσει σε 5-5, όμως ο Στεφ δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε από το 30-0 στο επόμενο service game του Πολωνού και δημιούργησε 2ο match point.

O Hurkacz το έσβησε και αυτό με ένα καλό πρώτο σερβίς και στη συνέχεια ο Στέφανος κέρδισε τον πόντο του αγώνα, για να βρεθεί για 3η φορά στο match point. Αυτή τη φορά ο Hurkacz δεν έβγαλε πρώτο σερβίς και ξεκινώντας έναν πόντο επί ίσοις όροις ο Στέφανος τον οδήγησε στο λάθος, για να "σφραγίσει" την πολύ μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Τσιτσιπά σε 6 επίσημες αναμετρήσεις με τον Hurkacz  (6η αν συμπεριλάβουμε και το Next Gen Finals του 2018), με τον Στέφανο να χρειάζεται για 4ο διαδοχικό παιχνίδι 3ο σετ για να κάμψει την αντίσταση του Πολωνού. Επίσης αυτό ήταν το 5ο τους ματς που πήγε γενικά σε 3ο σετ, αφού με 2-1 είχε πάρει και τη μοναδική του νίκη ο Hurkacz.

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει αύριο τον Khachanov για 3η φορά στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει και τις 2 προηγούμενες, που ήταν αμφότερες στη Σαγκάη, στον 1ο γύρο το 2017 (7-5, 6-3) και στον 2ο γύρο το 2018 (6-4, 7-6).

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Tennis TV (@tennistv)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots