ATP
Άνοιξαν λογαριασμό οι αδερφοί Τσιτσιπά (vid)

 
Στέφανος & Πέτρος Τσιτσιπάς
Στέφανος & Πέτρος Τσιτσιπάς ©ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 - 19:16

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς "άνοιξαν λογαριασμό", πετυχαίνοντας την πρώτη τους tour-level νίκη μαζί στο διπλό και εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ρότερνταμ!

Οι αδερφοί Τσιτσιπά έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, σίγουρα τον καλύτερο που έχουν κάνει μέχρι τώρα στη σύντομη περίοδο που παίζουν, για να επιβληθούν των Βέλγων Sander Gille και Joran Vliegen με 6-2, 6-3.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν με ένα break το ματς, για να προηγηθούν με 2-1, όμως ο Στέφανος και ο Πέτρος ανέβασαν στροφές, έπαιξαν πολύ καλύτερα τα επόμενα λεπτά και έκαναν 3 break στη σειρά, για να κερδίσουν συνολικά τα 5 τελευταία games του σετ και να το κατακτήσουν με 6-2!

Συνέχισαν από εκεί και πέρα να είναι οι κυρίαρχοι του αγώνα, καθώς δεν απειλήθηκαν σε κανένα service game τους στο 2ο σετ και έκαναν ακόμα ένα break στο 6ο game (4-2), για να ολοκληρώσουν τη νίκη τους στο 9ο game.


Με την πρώτη τους νίκη στο ATP Tour, Στέφανος και Πέτρος προκρίθηκαν στα προημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ, όπου θα αντιμετωπίσουν είτε το πολύ δυνατό δίδυμο των Henri Kontinen και Edouard Roger-Vasselin, που κέρδισε μετά από ένα πολύ κλειστό ματς τους κορυφαίους του ταμπλό, Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, με 4-6, 6-3, 11-9.

Χάρη στη νικηφόρα τους πρεμιέρα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα "εκτοξευθεί" στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, καθώς από το Νο.801 του κόσμου θα κερδίσει περισσότερες από 400 θέσεις και θα μπει στο Top 400!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots