ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Παιχνίδι εμπειρίας"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Παιχνίδι εμπειρίας"
tn team Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 - 10:30

Μετά τη νίκη του επί του Egor Gerasimov στην πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε το ματς μέσα από τη δική του ματιά, ενώ μίλησε ακόμα για την έλλειψη του κόσμου, την απόφασή του για τα διπλά και τη σπουδαία φιλανθρωπική του κίνηση, καθώς και για τον Andre Agassi.

"Ηταν ένα παιχνίδι εμπειρίας. Το γήπεδο ήταν σχετικά αργό και είχαμε μεγάλα ράλι, κάτι που για παράδειγμα δεν υπήρχε στο Australian Open. Όλα κρίθηκαν στο ποιος θα είναι δυνατότερος από την baseline. Και οι δυο σερβίραμε σχετικά καλά, είχα υψηλά ποσοστά στα πρώτα σερβίς κι αυτό νομίζω με βοήθησε πολύ. Υπήρχαν στιγμές μέσα στον αγώνα που δέχτηκα break από το πουθενά, ούτε εγώ το περίμενα. Από το 40-0 στο 1ο σετ και στο 2ο σετ μετά από ένα break που του έκανα. Αυτά ήταν λίγο ανώριμα break από τη μεριά μου, αλλά εκτός αυτού έπαιξα με την εμπειρία μου, έπαιξα με αυτά που έχω ζήσει στο γήπεδο στο παρελθόν κι αυτό με βοήθησε να αναβαθμίσω το παιχνίδι μου όταν χρειάστηκε και να ανεβάσω στροφές.

Σε γενικές γραμμές έκανα μεγάλη ζημιά με το forehand μου, πήρα το πάνω χέρι όταν έπρεπε να πιέσω και το backhand μου με βοήθησε να μείνω στα ράλι και να κερδίσω κάποιους πόντους που τον είχαν εκτός θέσης", μας είπε ο Στέφανος, όταν τον ρωτήσαμε για το παιχνίδι και στο ρόλο που έπαιξε η εμπειρία του στο τελικό αποτέλεσμα.  

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, ρωτήθηκε για την έλλειψη του κόσμου από τα γήπεδα: "Πρέπει απλά να το αποδεχτούμε όλοι. Είχαμε και αυτές τις αλλαγές στο Australian Open πριν λίγες εβδομάδες, που ξεκινήσαμε με κοινό και μετά δεν είχαμε κοινό. Πάντα περιμένουμε να παίξουμε μπροστά σε κοινό όταν βγαίνουμε έξω στο γήπεδο, η απουσία του κόσμου είναι μεγάλη απώλεια για μας, αλλά και για τα τουρνουά. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να παίζουμε, ανεξάρτητα με το αν έχουμε κοινό ή όχι, και πρέπει επίσης να βρούμε κίνητρο. Όλοι μας έχουμε ισχυρές προσωπικότητες και θέλουμε το ίδιο με πριν να πετύχουμε και να κάνουμε μεγάλα πράγματα."

Για την απόφασή του να παίξει περισσότερα διπλά με τον αδερφό του Πέτρο, είπε: "Ήταν δική μου απόφαση να παίξω μαζί του, ήθελα να τον βοηθήσω. Επίσης, δεν το έχω πει ποτέ αυτό δημόσια αλλά δε με πειράζει και να το πω, έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και για κάθε νίκη που θα κάνουμε με τον Πέτρο στο ATP Tour, θα κάνω δωρεά 3.000 ευρώ στη φιλανθρωπική οργάνωση 'Μαζί για το Παιδί'. Είναι για έναν πολύ καλό σκοπό, θα έκανα έτσι κι αλλιώς δωρεά, αλλά είναι ένας επιπλέον λόγος για να μας ωθήσει να θέλουμε να τα πάμε καλύτερα."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Hubert Hurkacz: "Έχουμε παίξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, κάθε φορά που παίζουμε με κάνει να περνάω δύσκολα. Θα είναι μια πρόκληση αυτό το ματς. Μπορεί να σερβίρει καλά, έχει πολύ καλό backhand και μπορεί να χτυπήσει την μπάλα cross-court και down-the-line, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του. Επίσης στο forehand του δεν κάνει εύκολα λάθη. Συνολικά είναι ένας πολύ σταθερός παίκτης, έχει κερδίσει τίτλους στο παρελθόν, περιμένω σίγουρα κάτι δυσκολότερο."

Για το αν απολαμβάνει όλη τη διαδικασία και την καθημερινότητα της ζωής στον πρωταθλητισμό: "Το απολαμβάνω πολύ. Μπορεί να είναι δύσκολο κάποιες φορές, έχω υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Υπάρχουν στιγμές και στις προπονήσεις και στους αγώνες που δεν είναι καθόλου εύκολο και υπάρχει απογοήτευση. Αλλά θεωρώ πως η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχεις, στο τένις και σε οτιδήποτε άλλο. Όπως είχε πει και ο Andre Agassi, εκείνοι που δεν δουλεύουν, δεν αξίζουν τη νίκη. Το ενστερνίζομαι αυτό, πιστεύω πως η προπόνηση σε κάνει τέλειο. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά και έξυπνα, να συγκεντρώνεσαι σε αυτά που έχουν την περισσότερη σημασία, αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σ' αυτό το επίπεδο. Δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ, αλλά υπάρχει αυτή η έξυπνη δουλειά, όπως μ' αρέσει να τη λέω, που κάνει τη διαφορά ανάμεσά μας."

Για τον Andre Agassi και την επιρροή που είχε από εκείνον: "Συνάντησα τον Andre πριν λίγα χρόνια, όταν δούλευε με τον Djokovic. Είναι ένας πολύ καλός και ευγενικός άνθρωπος. Έχω διαβάσει το βιβλίο του και σοκαρίστηκα με τα πράγματα που πέρασε στη ζωή του. Είχε ένα απίστευτο ταξίδι για να φτάσει ως εκεί που έφτασε. Τον σέβομαι πάρα πολύ για όλες τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσει. Πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους τενίστες. Άλλαξαν το τένις μαζί με τον Sampras, το πήγαν σε ένα άλλο επίπεδο και έφεραν επίσης πολλούς νέους fans στο άθλημα. Είναι επίσης πολύ καλός προπονητής και πιστεύω ότι έκανε καλή δουλειά με τον Djokovic."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots