ATP
Νίκες για Khachanov και Rublev στο Ρότερνταμ (vids)

 
Karen Khachanov & Andrey Rublev
Karen Khachanov & Andrey Rublev © Henk Koster / ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 - 17:25

O Karen Khachanov κέρδισε το ντέρμπι με τον Stan Wawrinka στο Ρότερνταμ. Στον 2ο γύρο προκρίθκε και ο Andrey Rublev, ενώ ο Hubert Hurkacz κέρδισε και περιμένει Τσιτσιπά.

Μετά από δυο κλειστά σετ, ο Karen Khachanov πήρε τη νίκη επί του Stan Wawrinka με 6-4, 7-5 σε 91 λεπτά παιχνιδιού και προκρίθηκε στη 16άδα του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Ο Khachanov είχε 5 άσους, κέρδισε τους 33 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς και κατάφερε να σώσει και τα 3 break points που αντιμετώπισε. "Έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Wawrinka, στο 3ο game του 1ου σετ (2-1) και στο 11ο game του 2ου σετ (6-5), για να πάρει αυτή τη νίκη.

Στον 2ο γύρο ο Khachanov θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Cameron Norrie, που χθες πέτυχε μια άνετη νίκη επί του Nikoloz Basilashvili, με 6-0, 6-3.

Πριν από τον Khachanov, στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο συμπαίκτης του στα διπλά, Andrey Rublev, που κέρδισε τον Marcos Giron με 7-6 (1), 6-3.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες για break. Κανείς δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Rublev ήταν άψογος και επιβλήθηκε με 7-1.Στο 2ο σετ ο Ρώσος προηγήθηκε με 3-0 και μπορεί ο Giron να μείωσε προσωρινά σε 3-2, ένα νέο break όμως από τον Rublev τον έφερε στο 5-2 και τελικά λίγο αργότερα "κλείσωσε" και τη νίκη του, για το 6-3.

Επόμενος αντίπαλος για τον Rublev θα είναι ο Andy Murray, που χθες πέτυχε μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη επί του Robin Haase.

Τέλος, ο Alex De Minaur επιβλήθηκε του John Millman με 6-1, 6-4 και θα είναι ο αντίπαλος του Kei Nishikori, ενώ ο Hubert Hurkacz κέρδισε τον Adrian Mannarino με 6-3, 7-6 (6) και θα περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αργότερα σήμερα (20:30GR), θα παίξει με τον Egor Gerasimov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots