ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Αδιανόητα αυτά που έχει καταφέρει ο Djokovic"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 - 18:09

Επικοινωνήσαμε με τον Στέφανο Τσιτσιπά από το Ρότερνταμ και του ζητήσαμε ένα σχόλιο για το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1, που πλέον είναι στα χέρια του Novak Djokovic, αλλά και για το ενδεχόμενο να μπορέσει κάποιος από τη νέα γενιά να φτάσει σ' αυτούς τους αριθμούς.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου για το τουρνουά του Ρότερνταμ, ρωτήσαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά για το μεγάλο ρεκόρ παραμονής στο Νο.1 από τον Djokovic, που ισοφάρισε σήμερα τις 310 εβδομάδες του Federer και είναι μαθηματικά επιβεβαιωμένο πως θα τις ξεπεράσει.

"Είναι απίστευτο. Ο Federer στα δικά μου μάτια έχει κάνει απίστευτα πράγματα στο τένις. Όχι ότι δεν έχει κάνει και ο Djokovic, αλλά για μένα ο Federer ήταν πάντα ένα είδωλο με το οποίο μεγάλωσα. Τα πράγματα που έχει καταφέρει ο Djokovic το τελευταίο διάστημα και τα τελευταία 7-8 χρόνια είναι αδιανόητα. Έχει ανεβάσει το επίπεδό του τόσο πολύ, κάθε χρόνο φαίνεται να γίνεται και καλύτερος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο", είπε ο Στέφανος, τον οποίο ρωτήσαμε και αν θα μπορούσε κάποιος από τη νέα γενιά να ξεχωρίσει και να κυνηγήσει αυτό το ρεκόρ.

"Πιστεύω πως η νέα γενιά θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο, δε νομίζω κάποιος πριν από 15 χρόνια να περίμενε ότι ο Federer θα ξεπερνούσε το ρεκόρ του Sampras. Είναι δύσκολο κανείς να μπορέσει να προβλέψει τι θα γίνει. Εμείς ως νέα γενιά έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στο τένις.

Αν κάποιος από εμάς δει αυτό το άθλημα ακόμα πιο σοβαρά, ίσως βελτιωθεί και στα επίπεδα του Djokovic. Είδαμε (τον Djokovic) να κάνει μια τεράστια αλλαγή το 2011 και να γίνεται τελείως διαφορετικός παίκτης, ένας παίκτης που δεν μπορούσε κανείς να κερδίσει, ήταν ανίκητος! Πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο και στη νέα γενιά, γιατί όχι;"

Πριν μερικές ημέρες, μετά την ήττα του από τον Daniil Medvedev στα ημιτελικά του Australian Open, o Στέφανος προφανώς δεν βρισκόταν στο 100% του σωματικά, έχοντας παίξει και εκείνον τον εξαντλητικό προημιτελικό με τον Rafael Nadal δυο μέρες πριν, είχε πει όμως πως θα αγωνιζόταν ακόμα και την επόμενη μέρα, αν υπήρχε κάποιο τουρνουά. Με την ίδια ψυχολογία έχει ταξιδέψει και στο Ρότερνταμ, όπου μπορεί να μην έχει τις καλύτερες αναμνήσεις, θέλει πολύ όμως να το αλλάξει αυτό και κάνει καλό στην ψυχολογία του και η συμμετοχή του στο διπλό, με τον αδερφό του Πέτρο (μίλησε εκτενέστερα για το διπλό στη συνέντευξη στα αγγλικά).  

"Νιώθω καλά σωματικά. Είμαι διψασμένος για αγώνες και θέλω να ξεκινήσει αυτό το τουρνουά. Όσο πιο πολλούς αγώνες δίνω, τόσο καλύτερη είναι και η ψυχολογία μου και επίσης μαθαίνω περισσότερα για το παιχνίδι μου, ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσω αυτής της διαδικασίας. Μου αρέσει να βγαίνω έξω στο γήπεδο και να παίζω το άθλημα που αγαπώ.

Το ότι παίζω με τον αδερφό μου διπλά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μένα αυτή την εβδομάδα. Δεν έχω κάνει τα καλύτερα αποτελέσματα στο Ρότερνταμ, δεν έχω καλή προϊστορία εδώ, δεν θα έλεγα ότι είναι ένα τουρνουά που μου έχει αφήσει θετικές αναμνήσεις. Προσπαθώ να το αλλάξω αυτό. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ ευχάριστος και πάντα η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, οπότε με το τένις μου μπορώ να το αλλάξω αυτό και να έχω μια καλή εβδομάδα, όχι μόνο στα μονά αλλά και στα διπλά."

Ο Στέφανος θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στα μονά του Ρότερνταμ την Τρίτη, στις 20:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Egor Gerasimov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots