ATP
Τσιτσιπάς: "Ήταν όνειρο να παίξω με τον Πέτρο - δε θα το έκανα για κανέναν άλλον"

 
Τσιτσιπάς: "Ήταν όνειρο να παίξω με τον Πέτρο - δε θα το έκανα για κανέναν άλλον"
©ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 - 17:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη συμμετοχή του στο διπλό του Ρότερνταμ με τον αδερφό του, Πέτρο, με τον οποίο σκοπεύει να παίξει σε όσα περισσότερα τουρνουά μπορέσει και, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι κάτι που δεν θα έκανε για κανέναν άλλον.

"Ήθελα να κάνω ένα φρέσκο ξεκίνημα αυτή τη χρονιά και είχα την ιδέα να παίξω όσα περισσότερα διπλά μπορέσω με τον αδερφό μου, Πέτρο. Είναι ένα όνειρο που είχα και ποτέ δεν ήμουν σε θέση να το διεκπεραιώσω, μόνο λίγες φορές σε κάποια 250άρια. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να παίξουμε μαζί σε 250άρια, 500άρια, κάναμε και το ντεμπούτο μας σε Grand Slam (στην Αυστραλία) και ήταν η καλύτερη ανάμνηση που είχα στη ζωή μου, ήταν καλύτερη και από την πορεία μου στα ημιτελικά", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ, αναφερόμενος στην απόφασή του να παίξει διπλά με τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά, μετά την Αυστραλία και στο 500άρι της Ολλανδίας.

"Πήγα προσωπικά στο γραφείο του Craig Tiley για να του πω πόσο ευγνώμων ήμουν που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε και να κερδίσω αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά αυτό, να παίξουμε και σε άλλα τουρνουά. Προφανώς είμαι αφοσιωμένος στην καριέρα μου στα μονά, αλλά θέλω και να βοηθήσω τον αδερφό μου, να κερδίσει κάτι απ' αυτούς τους αγώνες των διπλών", πρόσθεσε.

Όσο για το πως μπορεί να τον επηρεάσει αυτή η απόφαση στα μεγάλα τουρνουά, ο Στέφανος απάντησε: "Δεν θα το έκανα αυτό για κανέναν άλλον, θα το έκανα μόνο για τον αδερφό μου. Η συνεργασία μας εξελίσσεται σε κάτι πολύ συναρπαστικό για το μέλλον. Θέλω να κάνουμε ομάδα μαζί, αποκλειστικά μαζί του, δεν σχεδιάζω να παίξω διπλά με κάποιον άλλον.

Στο αν θα απέσυρε τη συμμετοχή του από το διπλό αν σε κάποιο Slam έφτανε στη δεύτερη εβδομάδα στα μονά και στα διπλά, είπε: "Δεν σκοπεύω να το κάνω αυτό εφόσον θα έχω δηλώσει συμμετοχή. Θα το έκανα μόνο αν ήταν κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, που φυσικά απεύχομαι. Αν καταφέρω να φτάσω στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam στα διπλά με τον αδερφό μου στο πλευρό μου, θα είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Είναι τρεις φορές καλύτερο από το να το μοιράζεται με κάποιον που δεν ξέρεις πραγματικά."

Για τις δυο πορείες έως τα ημιτελικά που έκανε στο Australian Open (2019 και 2021) και τις διαφορές που υπήρχαν φέτος σε σχέση με το 2019: "Ήταν διαφορετικό. Η πορεία μου μέχρι τα ημιτελικά την πρώτη φορά (το 2019) ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Ήταν κάτι που δεν είχα νιώσει ξανά στο παρελθόν. Είχα μπει σε δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam τον προηγούμενο χρόνο στο Wimbledon, αλλά είναι πολύ μακρινό και πολύ μεγάλη απόσταση από το να είσαι τόσο συνεπής και να φτάσεις σε έναν ημιτελικό Grand Slam, κάτι που ονειρευόμουν. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό. Είχα περισσότερη εμπειρία, κάτι που είναι σημαντικό σε ένα τουρνουά σαν κι αυτό, και γνώριζα ακριβώς τι βήματα έπρεπε να ακολουθήσω, για να είμαι σε θέση να πιάσω αυτόν τον στόχο ξανά. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα συγκεκριμένο στόχο μπαίνοντας στο τουρνουά, έβλεπα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήθελα να κερδίσω το τουρνουά, όπως και οι 128 παίκτες που συμμετείχαν. Ήταν σημαντικό για μένα να πάρω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε κάθε αγώνα να ήμουν καλύτερος από τον προηγούμενο. Είναι σίγουρα σπουδαίο να παίζεις σε έναν ημιτελικό, αλλά πρέπει να ξεκλειδώσω το επόμενο επίτευγμα και να μπορέσω να παίξω σε έναν τελικό Grand Slam."

Για το αν νιώθει πιο κοντά σε έναν Grand Slam τίτλο τώρα: "Ναι και όχι. Ναι, επειδή έχω πλέον φτάσει 3 φορές στα ημιτελικά και αυτό θεωρείται πως είναι αρκετά κοντά, και όχι, επειδή δεν το έχω πετύχει ακόμα και επειδή δεν έχω περάσει το εμπόδιο αυτό των ημιτελικών."

Για τον αγώνα του στα προημιτελικά του Australian Open με τον Rafael Nadal: "Αφού βρέθηκα πίσω με 2 σετ, έπαιξα 3 πολύ καλά σετ. Είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις έναν αριστερόχειρα απ' ότι έναν δεξιόχειρα, ο ρυθμός είναι διαφορετικός, όπως και πολλά άλλα. Αλλά η εμπειρία είναι σημαντική και είχα αρκετή εμπειρία μέχρι τώρα στο tour, αλλά έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου. Μπορώ να αξιοποιήσω αυτό το παιχνίδι και να γίνω σοφότερος από αυτό."

Για το πολύ δυνατό ταμπλό του Ρότερνταμ: "Το Ρότερνταμ είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν τα έχω πάει πολύ καλά και θέλω να το αλλάξω αυτό. Φέτος, έχοντας και περισσότερη εμπειρία, έχω την ευκαιρία να παίξω καλό τένις και να τα πάω καλύτερα. Δεν χρειάζεται να περιπλέξω τα πράγματα, απλώς να παίξω στο ίδιο επίπεδο που είχα στην Αυστραλία. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, τα γήπεδα είναι indoors, χρειάζονται μερικές προσαρμογές, αλλά νιώθω καλά το παιχνίδι μου και δεν έχω κανένα παράπονο."

Τέλος, για τη συνεργασία του με το Tennis Channel, σχολίασε: "Όπως γνωρίζετε, μου αρέσει να κάνω vlogs και να μοιράζομαι πράγματα από τη ζωή μου στο YouTube. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και επίσης δουλεύω πολύ για να τα βγάζω, εγώ κάνω το μοντάζ, εγώ έχω τις ιδέες για τα βίντεο, κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι έχω ολόκληρη ομάδα από πίσω μου, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ήθελα να κάνω κάτι επιπλέον πάνω σε αυτό και τότε με προσέγγισε το Tennis Channel και μου πρότεινε να κάνουμε κάτι μαζί. Όλο το υλικό που τράβαγα ήταν σε αποκλειστικότητα για τις πλατφόρμες τους και κάναμε μια σειρά με μερικά επεισόδια, δίνοντας την ευκαιρία στους fans να δουν περισσότερες πτυχές του εαυτού μου. Κοινός στόχος και των δυο πλευρών ήταν να μοιραστούμε καλές ιδέες και ιστορίες που θα μεταφέρουν τον κόσμο σε όμορφα μέρη."

Ο Στέφανος θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στα μονά του Ρότερνταμ την Τρίτη, στις 20:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Egor Gerasimov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots