ATP
Έτσι θα ανεβεί στο Νο.2 ο Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 - 12:04

O Daniil Medvedev θα έχει αυτή την εβδομάδα την ευκαιρία να γίνει ο 1ος παίκτης εκτός των "Big 4" που θα βρεθεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 15,5 χρόνια! Δείτε τι χρειάζεται να κάνει.

Την τελευταία φορά, που κάποιος που δεν ήταν ο Roger Federer, o Rafael Nadal, o Novak Djokovic ή ο Andy Murray, είχε βρεθεί σε μια από τις δυο κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, ήταν Ιούλιος του 2005! Τότε, ο Federer ήταν ήδη από καιρό στο Νο.1 του κόσμου και στο Νο.2 βρισκόταν ο Lleyton Hewitt.

Στις 25 Ιουλίου, ο Nadal ανέβηκε στο Νο.2 και έριξε τον Αυστραλό στην 3η θέση και, έκτοτε, δεν κατάφερε κανείς παίκτης πλην των Big 4 να βρεθεί στο Νο.1 ή στο Νο.2, ή διαφορετικά, δεν κατάφερε κανείς να βρεθεί μπροστά από 3 εκ των Federer, Nadal, Djokovic και Murray.

Την περασμένη Δευτέρα, ο φιναλίστ του Australian Open, Daniil Medvedev, έγινε ο 19ος διαφορετικός παίκτης που ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, από τον Ιούλιο του 2005. Κανείς από τους 18 προηγούμενους δεν έφτασε ψηλότερα εξαιτίας των Big 4 (και κυρίως των Big 3), αλλά ο Ρώσος θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνει αυτό την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Medvedev υπολείπεται μόλις 115 βαθμών του Nadal και ο Ισπανός απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Ρότερνταμ, εξαιτίας του τραυματισμού του στην πλάτη. Αυτό σημαίνει πως ο Medvedev κρατάει την τύχη στα χέρια του και θα είναι και μαθηματικά στο Νο.2 του κόσμου σε μια μόνο εβδομάδα, αν φτάσει στον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Να σημειωθεί πάντως πως παρότι Νο.1 στο ταμπλό, αυτό δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Το ταμπλό του Ρότερνταμ είναι πολύ δυνατό και ο Medvedev θα χρειαστεί να πετύχει 4 σερί νίκες για να μπει στον τελικό.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Medvedev στο δρόμο προς τον τελικό του Ρότερνταμ:

1ος γύρος: Dusan Lajovic
2ος γύρος: Coric/Van De Zandschulp
Προημιτελικά: De Minaur/Millman/Nishikori/Auger-Aliassime
Ημιτελικά: Zverev/Bautista Agut

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots