ATP
Ακαπούλκο: Για οικονομικούς λόγους θα απουσιάσει ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 - 17:29

Ένα από τα τουρνουά στα οποία αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ο Rafael Nadal, είναι το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο. Φέτος ωστόσο ο Ισπανός δεν θα ταξιδέψει στο Μεξικό και ο λόγος είναι οικονομικός, σύμφωνα με τον διευθυντή του τουρνουά.

Το κασέ του Rafael Nadal για τη συμμετοχή του σε τουρνουά που δεν είναι Grand Slam ή Masters 1000 (ούτε αποτελεί για οποιοδήποτε άλλο λόγο αρχική επιλογή στο πρόγραμμά του), κυμαίνεται μεταξύ των 500.000 δολαρίων και του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα τουλάχιστον με το ένθετο Adrenalina, της μεξικανικής εφημερίδας Excelsior.

Ο Rafa συμμετείχε 3 φορές στα 4 τελευταία χρόνια στο τουρνουά του Ακαπούλκο (2017, 2019, 2020 - είχε δηλώσει συμμετοχή και το 2018 αλλά την απέσυρε λόγω τραυματισμού λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά), όμως φέτος δεν το έκανε και ο λόγος ήταν το υψηλό του κασέ, που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει η διοργάνωση σ' αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

"Η σχέση μας με τον ατζέντη του, τον Carlos Costa, είναι πάρα πολύ καλή και τα πράγματα ήταν πολύ ανοιχτά μεταξύ μας. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν είχαμε στα ταμεία μας τα χρήματα για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Το μπάτζετ μας αυτό το χρόνο θα είναι πολύ περιορισμένο, γι' αυτό και πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε τα χρήματά μας στο να φέρουμε περισσότερους παίκτες μικρότερου βεληνεκούς", εξήγησε ο διευθυντής του Abierto Mexicano, Raul Zurutuza.

Για πρώτη φορά στο Ακαπούλκο θα αγωνιστεί αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό. Από το Top 10 θα αγωνιστούν ακόμα οι Alexander Zverev και Diego Schwartzman, ενώ από το Top 20 θα συμμετέχουν στο τουρνουά και οι Milos Raonic, Grigor Dimitrov, Fabio Fognini και Felix Auger-Aliassime.

Το Abierto Mexicano, στο οποίο περσινός πρωταθλητής ήταν ο Nadal, θα γίνει την εβδομάδα 15-20 Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots