ATP
Srdjan Djokovic: "Καλύτερος αθλητής στον κόσμο ο Novak - σε 18 μήνες θα είναι GOAT σε όλα"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 22:42

Ο πατέρας του Novak Djokovic, Srdjan, μίλησε στην ελβετική Blick για την άδικη αντιμετώπιση που υπάρχει διαχρονικά προς τον γιο του, εξέφρασε την πεποίθησή του πως σε ενάμιση χρόνο θα έχει "σπάσει" όλα τα ρεκόρ, ενώ επανέλαβε και μια παλιότερη δήλωσή του, πως ο Novak είναι "θεόσταλτος".

Για την άδικη αντιμετώπιση από τα media: "Μεταξύ των τριών τους (Djokovic, Nadal, Federer), είναι μόνος εναντίον όλων. Δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του, αγωνίζεται και για τα δικαιώματα των άλλων παικτών. Έχει τόσο καλούς τρόπους. Πάντα μιλάει με τους αντιπάλους του, συμπεριφέρεται πολύ καλά στους διοργανωτές, δίνει το χέρι του και φιλάει τον αντίπαλο ακόμα και όταν χάνει. Ποιος άλλος αθλητής τα κάνει αυτά; Είναι πολύ σπάνιο να κερδίσει βραβείο fair play. Και ξέρετε πόσα έχει ο Federer; 15..."

Για το αν του είναι δύσκολο να διαβάζει τις αρνητικές κριτικές για τον Novak: "Φυσικά και μου είναι δύσκολο. Κάνει τα αντίθετα απ' αυτά που τον κατηγορούν ότι κάνει. Δεν έχει δώσει καμία αφορμή για να του συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο. Έτσι μας συμπεριφέρονται γενικά σαν χώρα και σαν λαό."

Για το ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων των Federer και Nadal: "Στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα είναι ο καλύτερος. Σε όλα τα στατιστικά."

Για την αντιμετώπιση που έχει από τους φιλάθλους ανά τον κόσμο: "Όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι τον αγαπούν. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί παίζει πάντα το καλύτερό του τένις στην Κίνα; Νιώθω ότι τον αγαπούν εκεί, νιώθει αληθινή αγάπη. Κάτι που δεν του επιτρέπεται να βιώσει στη Δύση. Οι άνθρωποι στη Δύση πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι όμως το 1/5 του παγκοσμίου πληθυσμού. Στην Κίνα, στην Ινδία, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στην Αφρική, ο Novak είναι πολύ αγαπητός."

Για τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα, πως ο Novak είναι θεόσταλτος: "Στη χειρότερη εποχή για τον σερβικό λαό, τον έστειλε ο Θεός για να δείξει στον κόσμο πως είμαστε απλοί άνθρωποι, όχι δολοφόνοι και βάρβαροι."

Για την αντιμετώπισή του από τον κόσμο στη δύση: "Τα media του δυτικού κόσμου συγκεντρώνονται μόνο στον Federer και στον Nadal. Δεν δίνουν καμία προσοχή στον Novak. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσουν. Αλλά πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Ταλαιπωρούνται εδώ και 10 χρόνια. Και θα προστεθεί ακόμα ένας χρόνος φέτος, αντί να αναγνωρίσουν απλά πως ο Novak είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο. Είναι ασύγκριτος."

Για τα παιδικά του χρόνια: "Αναγκαστήκαμε να τον μεγαλώσουμε κατά τη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης εποχής για τη Σερβία, της εποχής που μας βομβάρδιζαν. Αυτό απέδωσε όμως, επειδή τον έκανε δουλευταρά, επειδή θέλει να εκπροσωπεί τη Σερβία σε όλο τον κόσμο, επειδή έγινε πατριώτης, επειδή είναι ο καλύτερος αθλητής σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο στο τένις. Ήταν ο καλύτερος αθλητής 4 φορές στα τελευταία 10 χρόνια."

Για τη νέα γενιά στο τένις: "Οι νέοι παίκτες που έρχονται είναι φανταστικοί. Ξεκινώντας από τους Medvedev, Rublev, Τσιτσιπά και Zverev. Οι περισσότεροι είναι από τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν πλέον παίκτες μόνο από τη δύση. Οι Κινέζοι επίσης ξεκίνησαν να έχουν καλούς παίκτες. Οι δυτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς έχουμε γνώσεις για τη ζωή. Και το πιο σημαντικό, ξέρουμε πως να χτυπάμε μια μπάλα. Πίστευαν πως δεν θα άλλαζε ποτέ η κατάσταση, αλλά ο Novak την άλλαξε. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη επέλεση των νέων παικτών από τη Ρωσία."

Για τον τελικό του Australian Open και τον Medvedev: "Είναι φανταστικός τενίστας, σίγουρα θα γίνει μεγάλος προπονητής. Αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Novak, τoν Nadal και τον Federer να κρεμάσουν τις ρακέτες τους. Αυτοί οι τρεις κυριαρχούν και όσο παίζουν κάνουν ο ένας τον άλλον καλύτερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots